Отборите на Ботев Пд и Черно море ще се противопоставят един срещу друг в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в събота, 20 октомври, от 17.15 часа.  Срещата ще можете да проследите по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и GONG.BG.

Това е мач номер 100 е влита между тези съперници. „Моряците” са с отрицателен баланс срещу своя съперник – 28 победи, 40 загуби и 31 равенства. Головата разлика също е в полза на пловдивчани - 138:104 попадения.

Бившият младежки национал на България Виктор Генев започна тренировки с Черно море, след като прекрати взаимоотношенията си с Ашдод. Любопитното е, че защитникът носи екипа на Ботев Пд, но Илиан Илиев вече ще може да разчита на неговите възможности в отбрана.

Специалистът няма да може да разчита на вкаралия два гола срещу Верея във Варна Георги Божилов, който отпадна от групата поради семейни проблеми. Аут са още контузеният Емил Янчев, а Атанас Зехиров и вратарят Георги Китанов не намериха място сред 18-те за тази среща.

Кристиан Добрев и Станислав Шопов остават извън групата на Ботев Пд.

Любопитното е, че Черно море спечели последните си две гостувания в кв. „Коматево” с 3:2 и 2:1. Преди стотния си двубой с този съперник Черно море няма загуба от канарчетатата в 5 поредни мача за първенство – 3 победи и 2 равенства.