Вратарят на Локомотив Пловдив Мартин Луков коментира пред "Дарик радио" получилите се по-слаби резлутати в последно време и своите очаквания преди двубоя на "смърфовете" с шампиона Лудогорец. Според него, на тима му липсва просто малко късмет. 

"За жалост, липсват малко победите напоследък, отдалечихме се малко от отборите, които гоним, но се получи малшанс. Трябва ни малко повече късмет. В последния двубой срещу Славия не заслужавахме да не спечелим, защото при 1:0 в наша полза, изпуснахме чудесни ситуации да вкараме втори гол и да решим мача, но не се получи и ни изравниха."

"Преди това нелепа загуба в Русе след очевидна съдийска грешка, Берое пък ни победиха в последната минута. Така се стекоха обстоятелствата, но играем добре, придържаме се към нашето ниво и нищо фатално не е станало още и има много мачове до края. Надявам се още в събота да извоюваме една победа'', обясни Мартин Луков за загубения устрем от началото на сезона.

"По време на паузата работихме усърдно, доста пот хвърлихме и се отърсихме малко от негативните резултати. Ефектът ще е налице още в следващия мач. Ще дадем всичко от себе си да зарадваме хората и да се поздравим с победа", уверено продължи вратарят.

Той направи много силен мач срещу Лудогорец в първата среща между двата тима за сезона, а в крайна сметка пловдивчани надделяха с 1:0 и поднесоха една от сензациите в първенството до момента. Стражът се надява това да се повтори. 

"Надявам се отново да се превърна в герой, както в предишния мач с Лудогорец, когато спасих дузпа. Но в този ден просто имахме ден. Всички знаем, че във футбола трябва и късмет, тогава той бе на моя страна и се получи наистина много силен мач за мен и целия отбор."

"Надявам се да повторим показаното, да стоим тактически правилно и дисциплинирани, да изчакаме своя момент, който съм сигурен, че ще дойде и въпросът е да ги оползотворим. Сигурен съм, че ще се представим добре, защото наистина поработихме здраво през последните 10 дни", обнадеждено продължи Луков и коментира представянето на тиома срещу по-силните и по-слабите тимове.

"Така се получава, че със силните отбори играем по-добре и съсредоточено, получава ни се играта. Явно големите тимове трябва да се плашат от нас и отново сме готови за силен мач. Отборът е много добре физически и тактически подготвен. С малко доза шанс и късмет, можем да спечелим и този мач, все пак и в Разград спечелихме, защо не и тук на Лаута пред нашите фенове", разясни за спечелените сблъсъци с Лудогорец и Левски по-рано през кампанията и разкри дали вижда тима в битката за челото. 

"За челните места да спорим е доста рано да се каже. Трябва да печелим срещу отборите зад нас в класирането ако искаме да имаме шансове за топ 6. Срещу големите, каквото дойде, както се казва. За сега ни се получава срещу тях, а с по-малките по-трудно играем. Все пак съм позитивно настроен и вярвам, че Локомотив Пловдив има сили да се пребори за горната половина", добави още Луков.

"Железничарите" са без трио наказани основни футболисти, които бяха санкционирани след края на мача със Славия. 

"Може би ще си окаже някакво влияние наказанията и липсата на Анте Аралица, Димитър Везалов и Симеон Райков, защото са основни футболисти, които играят постоянно. В един отбор обаче затова е от 20 и повече души заради подобни ситуации."

"Мисля, че ще се справим и без тях, отново казвам един тим сме и който влезе ще защити името на клуба и своето, за да покаже, че трябва да играе. Това е шанс и за другите момчета да се докажат и какво по-хубаво в мач срещу Лудогорец покажеш най-доброто от себе си", коментира темата с наказанията вратарят.

Накрая Мартин Луков коментира и появилите се слухове за негов трансфер през зимата, като името му се свързва с редица водещи отбори у нас. 

"Никой от нашето ръководство или друг клуб не е разговарял с мен. Ласкае ме, че се пише за интерес и е хубаво, защото показва моята работа и усилия, които полагам. До зимната пауза има 5 мача и съм концентриран върху тях, ще опитам да покажа най-силното си лице, както съм правил винаги и отборът да върви напред. След това като сме във ваканция, ако има някакъв интерес, ще видим. За сега няма нищо конкретно и аз от медиите научавам всичко", завърши вратарят.