Новият старши треньор на Дунав Людмил Киров бе представен на медиите от президента на клуба д-р Симеон Симеонов.

Младият специалист благодари на ръководството за гласуваното доверие и заяви: "При мен нещата се случиха доста бързо. Днес съм един от най-щастливите хора, защото имам възможността да работя в клуба, в който израснах. Дунав ми е дал страшно много. За мен това е едно огромно предизвикателство. Запознат съм с всичко в клуба. Има да се свърши доста работа, но аз и моят екип не се плашим от това.  Нашата цел е една-единствена - да работим за каузата "Дунав". Сигурен съм, че ще имаме много поводи за радост".

 

Президeнтът на Дунав д-р Симеон Симеонов разкри как се е стигнало до подписването на договор с Людмил Киров: "Първият ни разговор с него беше в събота, 29 септември и беше съвсем ориентировъчен. Договор с него подписахме днес. Винаги съм искал треньор на отбора да бъде русенец".

"Една от задачите ни, освен оставане в Първа лига, е създаването на местни кадри. Надявам се, че ще продължи доброто представяне, започнало от последните мачове. Надявам се да имаме късмет и този дух да се запази и занапред. Идеята е да се противопоставим на статуквото и инерцията, която доскоро ни дърпаше надолу и не бе в наша полза", добави президентът на Дунав".

"Благодаря за усилията, които положи Малин Орачев, и аз изпитвах удоволствие от работата с него. Много съжалявам, че нещата не се получиха на терена. Благодаря на Цветомир Младенов за куража, който имаше да поеме отбора в този момент. Аз отдавна не съм се възхищавал така на играта ни, както беше вчера (б.р - мача с Берое)", завърши д-р Симеон Симеонов.