25-годишният помощник-треньор на ЦСКА Никон Ел Маестро привлече вниманието на футболните фенове в България около двубоя на „червените” с Верея, в който трябваше да води отбора от резервната скамейка.

По-младият Ел Маестро заместваше брат си – Нестор Ел Маестро, тъй като старши треньорът на ЦСКА бе наказан за една среща.

Със своите 25 години, 6 месеца и 6 дни тогава, Никон Ел Маестро стана най-младият треньор, водил официален мач на „червените”.

Никон е роден на 3 юни 1993 година, а неговият по-голям брат Нестор е роден на 25 март 1983 година.

Историята на Никон Ел Маестро или както е рожденото му име Йевтич, е също толкова интересна, колкото и на по-известния му в България брат – Нестор.

Подобно на брат си е роден в Белград, по-късно семейството се преселва в Англия, а Никон следва примера на брат си и сменя името си от Йевтич на Ел Маестро.

Нестор и Никон Ел Маестро

източник: LAP.bg

В юношеските си години Никон Ел Маестро е смятан за един от най-големите сръбски таланти във футбола, а специалистите му вещаят сериозно бъдеще на терена. Преминава през школите на Уест Хем, Аустрия Виена, Валенсия и Шалке 04. Капитан е на тима на Аустрия Виена до 17 години.

През 2008-а година е част от кадетския национален отбор на Сърбия.

Превръща се в една от първите сръбски звезди в интернет заради контрола си над топката, но така и не успява да достигне голямата сцена.

През 2014-а година става треньор на детски отбор във Виена, а по-късно работи и с 16-годишни.

Впоследствие започна да работи съвместно с по-големия си брат и става негов помощник-треньор.

Братя Ел Маестро следят изявите на Берое и Витоша

Никон Ел Маестро: Хубаво е, че брат ми го нямаше, щеше да убие някого

Никон Ел Маестро

източник: LAP.bg