Старши треньорът на Ботев Николай Костов отговори на общинския съветник в Разград Божинел Христов, който заля с вода специалиста по време на дербито между Лудогорец и Ботев. Христов обвини Костов, че той е използвал обидни думи по негов адрес.

„Не мисля да обяснявам подробно какво се е случило. Искрено съжалявам, че се забърках в толкова неприятна за мен история. И друг път съм бил провокиран, но винаги съм се сдържал. Този път разисквах с някакъв господин, който през цялото първо полувреме стоеше буквално на два-три метра зад мен. Няма да го цитирам точно какви думи използва, за да ме провокира. Малко преди да започне втората част го попитах защо така се обръща към мен и дали не е изпратен специално, за да ме обижда“, коментира Николай Костов за Дарик радио.

„Когато видях погледа му, видях някакъв човек, който изглеждаше, че е болен. Единствената ми грешка може би е, че му казах да ходи някъде да се прегледа или да си пие хапчетата. Това наистина го казах.

Със сигурност има камери на стадиона, с които може да се провери колко пъти съм се обръщал към хората назад. Аз гледам мача, как мога да се занимавам с някакъв човек. Моите колеги ме успокоиха. Обърнах се само веднъж, за да му кажа са седне“, продължи той.

„Този човек, който е и общински съветник е нечестен човек. Той е лъжец. Първо аз не съм използвал подобни думи, които той твърди, и ги нямам в речника си. Не съм псувал никого. Единственото, което му казах бе на полувремето да се прибере вкъщи и да си пие хапчетата. Може би с това съм го провокирал. Съжалявам, че няма да мога да си върша работата в следващия мач заради тази неприятна история за мен“, сподели още треньорът на Ботев.