Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров призна, че очаква сериозен сблъсък с ЦСКА в мача от 16-ия кръг на Първа лига в събота. Срещата ще можете да проследите пряко по DIEMA SPORT и GONG PLAY, както и минута по минута на Gong.bg.

Николай Киров преди ЦСКА: Трябва да сме дисциплинирани

“Безспорно се изправяме срещу един от най-добрите отбори в момента в шампионата. Едно от най-сериозните имена като история и традиции в българския футбол. Представянето им до момента показва, че те имат много повече силни, отколкото слаби стран към момента”, каза Киров пред “Дарик”.

“Работата ни бе насочена изцяло върху подобряването на концентрацията на терена, за да успеем да се противопоставим именно на тези силни страни на ЦСКА, особено в атака. Естествено ще опитаме да се възползваме от ситуации, в които отбора на ЦСКА ще допуска слабост”, допълни той.

ЦСКА без четирима срещу Ботев

“Всичко зависи от нашето представяне. Предполагам, че ще има добра атмосфера на стадиона. Надявам се да има и много привърженици, за да се получи един истински двубой”, каза още Киров.

“Започнахме да изграждаме един стил на игра, в който най-важно е владеенето на топката. Мисля, че там е нашата сила, а не да се приберем в нашата собствена половина и да се защитаваме.

Киров разкри още, че към момента няма проблеми с контузени футболисти.

ЦСКА пусна билетите за Ботев

“В българското първенство всеки може да победи всеки и точки могат да се изгубят абсолютно навсякъде. Разделям нашето представяне на две части. Първата част, в която играехме и в европейските турнири, няма как да не са се отразили и като психическа настройка, и като свежест в играта. След като отпаднахме от евротурнирите мисля, че се представяме малко по-постоянно и именно точковия актив, който събрахме в тази част на първенството, говори, че сме си направили положиелен анализ на нашето представяне. Въпросът е да запазим именно това постоянство от тук нататък”, призна наставникът на “канарчетата”.

“Шампионатът е така направен, че е най-важно да влезеш в първата шестица. От там нататък ще мислим  за по-предно класиране”, завърши Киров.