Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов бе категоричен, че Лудогорец не е непобедим преди сблъсъка между двата отбора от 26-я кръг на Първа професионална лига.

Двубоят е на 1-и април от 20 часа на стадион „Българска армия”.

„Мисля, че Лудогорец не са непобедими. Все пак излизаме и играем на „Армията”. Това е ЦСКА, а не посредствен отбор. Защо да не се противопостави на Лудогорец? Да играеш пред тази публика, това те вдига във въздуха”, заяви Кирил Десподов в интервю за DIEMA SPORT.

„Гриша Ганчев вече 10 години ми е шеф. Той каквото каже се изпълнява. Като каже нещо, значи е така. Хвърля много пари за футбола. Гледа българският футбол да върви нагоре. Моето мнение е, че е добър човек. За мен е чест, че работя с такъв човек”, добави още футболистът на „червените”.

Депутат свири ЦСКА – Лудогорец

За повиквателната за мъжкия национален тим на България и мача с Холандия от световните квалификации, Десподов сподели: „Перфектно беше чувството в мен. Бях поласкан, че бях повикан за мъжкия национален отбор. За мен това е уникално нещо. Имаше много добър колектив и то се видя на терена, че България желаеше повече победата. Видя се на терена, че искахме повече да победим. Беше хубаво, че успяхме, защото хората говорят негативно за националния отбор и искахме по някакъв начин да се докажем. Пречи негативизмът, да. Не трябва хората да гледат толкова негативно на нещата, за да могат да ни помогнат и на нас.”

Кирил Десподов поздрави и националите ни до 19 години, които се класираха на Европейските финали това лято: „Поздравямам момчетата. Раздодоха се, победиха Франция, след това Босна и Херцеговина. Зависи от тях докъде ще стигнат. Ако са амбицирани да стигнат и до Световно първенство, аз им го желая искрено.”

За предстоящия сблъсък с ЦСКА, нападателят заяви още: „Мисля, че сме готови, да. Да излезем и да се бием до последната секунда на мача. Надявам се да победим, защото те в момента не са в тази форма, в която бяха преди. Надявам се да зарадваме нашите фенове с победа. Да, можем да сме реален конкурент за титлата. Сигурен съм, че ще бъде. ЦСКА започна лека-полека да върви нагоре и се надявам в бъдеще да измести Лудогорец. Според мен силните им страни са нападението и че имат бързи, технични футболисти. В защита мисля, че не са много добре, но нека да не им правя разбор. Надявам се да не им върви в събота срещу нас.”

„Сработихме се българи и чужденци. Мисля, че в момента има много по-голям колектив от преди. Без колектив няма победи и резултати. И преди съм работил със Стамен Белчев. Иска да се развива. Показва ни доста неща. Мисля, че е добре да се работи с него”, каза още Десподов, а за собственото си развитие, коментира:

„Ако продължавам да се представям по същия начин и бъда постоянен, дай Боже да ме продадат в Европа. Там е развитието на футболистите. От където дойде оферта. Най-важното е да се развивам.”

Кирил Десподов се върна и към двубоя с Левски и алергията, която получи: „Да, получих алергия преди мача с Левски. За втори път. От хапче за разпускане на мускулите. Получи се същото като първия път, но тогава не знаехме от какво се получи. Ходих в Пирогов. Стоях до 2 часа. На следващия ден говорих с треньора и той ми каза, че не е желателно да се рискува.”

Към феновете на „червените” Десподов се обърна така: „Ще им кажа да бъдат търпеливи, защото ЦСКА го чакат само хубави мигове и „Само ЦСКА”. Надявам се догодина вече отборът на бъде шампион.”