Феновете на Ботев Пловдив свалиха доверието си от управлението на клуба в този момент в лицето на Ангел Палийски, а вижте какво казаха двама от отговорните фактори сред феновете на "жълто-черните" в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"Този стадион е изключително необходим. Това е домът на Ботев, клубът не може продължително време да играе на базата в Коматево, както и международните си срещи на 250 км от Пловдив. Този стадион може да генерира приходи, с които да се обезпечава част от бюджета на клуба. Без този стадион, аз не мога да си представя развитието на клуба. Този стадион е ултра-модерно съоръжение. Ако се изпълни до край по проект следва да получи категория 4+, той е на 75 % покрит, тук трябва да бъде построена сграда с подземни етажи, ВИП зона и 6 дка разгъната застроена търговска площ, това са изключително сериозни неща, няма такъв стадион в България, това ще бъде най-моредният стадион в Югоизточна Европа", коментира Борис Гиздаков, който е член на УС на Сдружение ПФК Ботев Пловдив.

"Оперативното ръководство, има друго разбиране за нещата, някой да дойде да ни построи стадиона. Оценката се дава не на вложени усилия, а на резултати. Неговите усилия не дават резултати спрямо стадиона, трябва да бъдат взети мерки.

"Най-голямата болка на феновете е, че не могат да бъдат тук. Публиката на Ботев умира, не може клуб като Ботев да се мъчи и да играе на тренировъчна база. Не може три години нищо да не е направено, Сдружението търси възможност за построяването на стадиона чрез кредитиране, ако имаме силите и възможността да получим банков кредит с бизнес план, ако може да върнем тези пари за 10 години. По някакъв ненормален начин бяхме изолирани от пряк контакт с него (Георги Самуилов), причината за изолирането е изпълнителният директор. Когато има разговори всичко може да бъде решено. Аз нямам пряка информация какви са намеренията на г-н Самуилов, надявам се, че ще ги разберем", допълни той.

"На този етап не са обсъждани никакви протести, не можем да преценим срещу кого да протестираме, искаме да чуем ръководството, искаме да видим има ли резултати, искаме да знаем какви са намеренията на Общината, на държавата към това наше (нейно) съоръжение, ако се предпиемат действия, ние няма да предприемем никакви драстични действия", успеем дали ще може да помогне", коментира Атанас Стафунски, член на УС на клуба на привържениците на Ботев.