През лятната пауза Верея потърси промяна на треньорския пост. Старозагордци се обърнаха към добре позната фигура в българския футбол – Иван Колев. През последната година специалистът бе част от индонезийската футболна общност.

„Предишната година бе много по-различна от всички други, в които съм работил. Този път попаднах в един много странен отбор и работата беше много тежка. Това беше отбор на военните. Хора, които за съжаление, не познаваха добре футболната материя. Доказателство е, че само фактът, че за три месеца бяха сменени четири президенти. По средата на сезона, заради административни причини, останахме само с 15 футболисти. Това беше абсурд“, искрен е Иван Колев за престоя си в Индонезия.

Само от месец начело на Верея Иван Колев среща сериозни трудности с окомплектоването на състава.

„Един месец е изключително малко време, като се има предвид, че трябва да се изгражда почти напълно нов отбор. От стария отбор останаха едва пет или шест играчи. Намирането на нови играчи се оказа доста труден процес. Ние продължаваме упорито да работи по селекцията, защото имаме нужда и по двама футболисти на някои постове.“

„Последната дума по трансферите е моя, но всички в клуба са ангажирани със селекцията. Искам да благодаря на президента и на всички хора, дори и на някои от играчите, които също активно помагат“, сподели още Иван Колев.