Старши треньорът на Верея Илиан Илиев отказа да поставя големи цели пред своя тим в навечерието на срещата срещу ЦСКА от 8-ия кръг на Първа лига.

„Червените” посрещат старозагорци в петък, 8 септември от 20 часа, а срещата можете да проследите в пряко предаване чрез DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY, както и на честотите на Дарик радио.

„Предстои ни и изключително труден мач, защото ЦСКА от миналата година продължава да надгражда. Взеха нови футболисти и играят никак нелош футбол. От друга страна, ние трябва да сме добре дисциплинирани в дефанзивен план и да използваме всяка грешка на съперника”, каза Илиев пред Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

„Естествено, че сме по-спокойни (след като натрупахме точки – б.р.), но пък знаете, че първенството едва започва. Има още доста да се играе.”

Илиев: Гостуването на "Армията" е допълнителен стимул за нас

„Тази година нарушихме доста негативни традиции за нас. Не бяхме побеждавали някои отбори – победихме ги, но за 1 година време не можем да говорим кой знае колко за традиции. Хубаво е, че миналата година Верея успя да победи ЦСКА, а после да направи равен на „Армията”. Знаем, че в сравнение с отбора, който Ицо Янев изкара (при загубата с 0:1 в Стара Загора – б.р.), сега има голяма разлика. Надграждат и са по-сработени. Ще ни е по-трудно със сигурност. Няма лесни мачове за нас. Ние не сме имали такъв в първенството и ако не сме максимално концентрирани и отдадени, ще ни е доста трудно.”

„По принцип искам винаги да играем като равен с равен. Понякога противникът не ти го позволява. Точно преди мача няма какво да коментираме за финансовите детайли. Разбрали сме с играчите да се абстрахираме и да дадем максимума на този етап.”

Новите Барт и Лое в група на ЦСКА за мача с Верея

„Кадрови проблеми? Иво Иванов и Милен Танев продължават да липсват, макар че последният тренира, но още не е готов. Венци Бенгюзов е наказан, Балде се прибра от мач с националния отбор вчера и не знаем какво е състоянието му. За нашата не толкова дълга резервна скамейка това са някакви проблеми, но както казах и предният път – футболистите са вече достатъчно зрели като опит, много мачове натрупаха като отбор през последните 3 месеца. Откъм кадрова политика няма да имаме проблеми днес, по-нататък в първенството – може би, защото групата ни е малка.”

„Рано е да говорим за челната шестица. Ако продължим да трупаме точки, имаме шанс за нея, ако не – ще влезем там, където не е много приятно, както видяхме миналата година. Доста отбори помислиха, че ще си прекарат приятно времето в долната осмица, но в един момент се оказаха застрашени. Затова гледаме да сме максимално далеч от тази група.”

„Със сигурност Левски и ЦСКА се подсилиха, работят с всеки изминал ден. Когато имаш класни футболисти и време за работа, може би ще се подобряват, ако се работи качествено. Първенството със сигурност ще бъде по-интересно във всеки един аспект, важното е нещата да бъдат в рамките на нормалното и на феърплея”, пожела си Илиев.