Наставникът на Черно море Илиан Илиев бе доволен след успеха на „моряците” над Лудогорец с 1:0. Същевременно опитният специалист опроверга слуховете, че ще замени Антони Здравков на поста на „орлите”, след като спекулациите го пращаха на „Лудогорец Арена”.

„Много е важна победата срещу Лудогорец за нас. Поздравявам футболистите за влагането им днес. Първото полувреме имахме предимство, а през второто те бяха по-дейни. Тогава имахме и късмет. Имаше бурен вятър, който се отрази на скоростта на играта на двата отбора. Можеше по-рано да приключим интригата, но не успяхме. Лудогорец рискува накрая, като играха с двама нападатели. Малко преди това можеше да използваме добрите ни ситуации, но последният ни пас не излезе. Надявам се да побеждаваме винаги, но не е лесно. Много важни три точки”, коментира Илиев пред DIEMA SPORT.

„Голът дойде от статично положение, но след това имахме три-четири ситуации с удар, в които можеше да вкараме. Добре е да разчиташ на статичните положения. Предният мач загубихме от такова. Имаше голямо желание от двата отбора, но е добре, че успехът дойде при нас. Втората част имахме шанс, тъй като Лудогорец вдигна оборотите”, продължи Илиев.

„Спекулации са, че ще поемам Лудогорец. Не е имало нищо като разговори между нас. Ако ръководството на Черно море ме остави, със сигурност оставам до лятото. Сега това са спекулации и казах на футболистите да не обръщат внимание. Говорих с играчите ми, че няма нищо вярно и трябва да играем за победа днес”, допълни 50-годишният наставник на Черно море.

„Мястото в Топ 6 ни е близо, но има още три мача, които трябва да спечелим. След това идва ¼-финала с Ботев Пловдив за Купата на България. Това ще са тежки мачове. Сега ще починем. След хубава победа днес сме длъжни да играем добре и да вземем трите точки в Стара Загора срещу Верея”, завърши треньорът на Черно море.