Макар и на 42 години, Георги Петков продължава да е непробиваем на вратата на Славия. И съвсем логично получи наградата за Играч на мача срещу Ботев, в който за пореден път опази мрежата си суха и ще почерпи с шампанско.

"Ботев е добър отбор. Имахме нагласа да победим, имахме ситуации, при които последният пас не беше точен и затова не можахме да вкараме и гол. През второто полувреме ударихме греда, но като не вкарваш, гледаш и да не загубиш", заяви Петков пред DIEMA SPORT.

"Важното е за целия отбор, че играем прекрасно и не допускаме голове. Така и другите отбори не ни вкарват, радвам се, че не допускаме голове", анализира още ветеранът и коментира ситуацията с множеството контузени вратари в отбора.

"Неприятно е, че имаме толкова контузени вратари, но те ще се оправят, бъдещето е пред тях. Казал съм, че съм на линия, когато треньорите имат нужда от мен и ще помагам с каквото мога", заяви още Георги Петков и коментира представянето на тима този сезон.

"Факт е стъпката ни напред, играем по-добре от миналата година. Получаваме по-малко голове. При нас проблемът е, че срещу водещите отбори играем перфектно, щяхме да бием Лудогорец, от ЦСКА паднахме в 91-та минута. Проблемите ни са срещу отборите от нашата черга. Важното е, че не губим", добави Петков и разкри какви са целите до края на кампанията.

"Говорим си в съблекалнята, че тоя сезон трябва да сме една идея по-напред. Важното е младите футболисти да израстват покрай нас и да си уредят трансферите после", завърши ветеранът на вратата на Славия.