Вратарят на Славия Георги Петков официално се превърна в най-възрастният футболист, играл в най-високото ниво на българския футбол. Рекордът бе подобрен в мача на „белите“ срещу шампиона Лудогорец, в който Петков отново бе на висота и запази вратата си суха.

Вратарят бе специален гост в предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT, където разказа за интересни

В момента Георги Петков е на 42 години.

„От журналистите разбирам за рекордите, които подобрявам. Не го приемам като нещо, което трябва да направя. То си и два с времето. Все още изпитвам любов към играта, ако няма любов идва краят“, коментира стражът на Славия.

„Ако трябва да бъда честен не съм си мислил, че на тези години ще бъда на едно добро ниво. Но както хората казват, времето лети и не се усеща. Пак ще повторя, че аз изпитвам удоволствие от футбола и се наслаждавам на това, което правя и тренирам и се раздавам в мачовете“, продължи той.

Петков изказа мнение и за случващото се в българския елит в последните години. Според вратаря, нивото на футбола у нас се подобрява.

„Мисля, че нивото в Първа лига се подобрява. Започнаха да се правят стадионите, терените. Нямаше как без хубави терени да се вдигне футбола. Моето лично мнение, че футбола в България се подобрява“, допълни Петков.

Той обаче призна, че в момента българските вратари не са на висота и трудно се намират.

„В последните години гледам, че няма много български вратари. Разчита се повече на чужденци, което не е добре за българския футбол. Преди години не беше така. Сега е трудно да посочиш трима или четирима български вратари. Според мен това се дължи на школите. Там не се работи правилно, не се дава шанс на българските вратари.“

„На мнение съм, че първото нещо за един вратар трябва да се гледа играта с крака. Не е тайна, че аз започнах като централен нападател и с течение на времето станах вратар. Това може би ми помага. Виждаме в европейския футбол. От вратарите започват атаките“, допълни той.

Във видеото може да видите и чуете още любопитни моменти и случки от дългогодишната кариера на Георги Петков.