Най-възрастният действащ играч в Първа лига Георги Петков (Славия), сподели, че според него бившия спортен директор на Левски Наско Сираков е човекът, който може да помогне на отбора и да го дръпне напред.

"От доста време наблюдавам ситуацията в Левски. Трябва да се обединят всички левскари, да си помогнат и да тръгне този отбор напред. Няма смисъл от критики кой какъв бил. Трябва всички да погледнат в една пътека, да се обединят и да тръгне отбора.", каза Петков.

"И до ден днешен съм останал с отлични впечатления от г-н Сираков. И като приятел и като ръководител. Той трябва колкото се може по-бързо да се върне на "Герена". Той е човекът, който може в момента да вдигне Левски", добави той.

Относно 11-ата позиция на Славия в класирането, 40-годишният вратар, заяви, че не е притеснен и очаква отборът да се развие.

"Не е притеснително мястото на Славия в класирането в момента. Млад отбор сме. Има млади футболисти, които сега тръгват във футбола. Бил съм на тяхното място. Ще има такива резултати. Ще има победи и загуби, но ще отминат с времето и се надявам да се изгради един отбор, в който, ако може да са момчетата от школата.", сподели футболистът.

Той изказа мнението си и за националния отбор на България.

"Трябва да се спре с големите очаквания. Сменят се футболистите. Идва друго поколение. Не виждам как в бликите години България ще направи нещо. Трябва да се направи нов отбор и да му се даде време, което в България трудно става. Да не се търсят резултати и да се остави този отбор да играе 3-4 години и тогава да се иска някакво класиране.", добави Петков.

Какви теми още коментира играчът на Славия, вижте в прикаченото видео.