Дунав посреща Берое в мач от десетия кръг на Първа лига. В последния кръг и двата отбора направиха равенства - съответно при гостуванията си на Верея (1:1) и Етър Велико Търново (1:1).

Русенци са част от Топ 6 в класирането само според резултатите от домакинските двубои и предпоследни в подреждането за най-силен гост с едва една спечелена точка на чужд терен.

Защитници вкараха цели 5 от досегашните 11 гола за дунавци в първенството – по два пъти се разписаха левият бек Божидар Васев (от дузпи) и централният бранител Мартин Ковачев, а веднъж – партньорът на Ковачев в центъра на защитата Георги Динков.

В миналия кръг Станислав Антонов се завърна на вратата на тима, след като в последните 5 срещи под ръководството на Малин Орачев вече бившият наставник на русенци предпочиташе Филип Димитров вместо него.

Само за 9 кръга от началото на първенството Борислав Цонев отбеляза 4 попадения и така изравни головия си рекорд в рамките на един сезон, фиксиран през 2017/18 г., когато изигра 30 мача за беройци.

Бразилският нападател на Берое Алфредо Мартинс не успя да се разпише нито веднъж в петте си мача за първенство, но вкара хеттрик срещу Хебър за купата при победата с 6:1 през седмицата.

Берое няма загуба от Дунав след завръщането на русенци в елита - една победа (4:0 като гост на 17 февруари 2017 г.) и три равенства.