Президентът и треньор на баскетболния Левски Константин Папазов призова всички феновете на „сините“ да започнат своето въстание на 15 септември в мача срещу Септември от деветия кръг на Първа лига. Срещата на стадион „Георги Аспарухов“ е от 20 часа. Папазов призова всеки един привърженик, който отиде на мача да вземе със себе си своето дете и „първият учебен ден, да бъде учебен по любов към най-любимия отбор“.

„Левски винаги може да има въстание на духа. Това е сигурно. Моето въстание по принцип ще бъде на всеки един мач на Герена. Във всеки един мач ние може да показваме на институциите какво представлява Левски, какъв човешки ресурс и капитал разполага Левски. За да могат оттук-нататък те да знаят, че ако продължават с неправдатите и с нечестните, вероятно с някакви пристрастия в нашите очи действия, ние сме тези, които имаме потенциал да отреагираме на неправдата. Ние имаме силата да преглътнем, имаме силата да паднем и да се изправим. Ние имаме история – 103-годишна. Нашият патрон е бил непреклонен и се е борил за правдата и за спасението на държавата. Ние сме тези, които искаме да се борим за правдата и за освобождението, ако съществува някакво нечестно футболно иго. Със сигурност отборът, който най-добре ще се чувства, ако нещата са прозрачни е този на Левски. Това е моето огромно желание. Не давам задна, защото някой ме е спрял. Някой може да спре мен. Никой не може да спре истината за великата синя България, за най-обичаното нещо в България. Ние може да направим лека миша стъпка назад, за да бъдем различни и европейци, и ние да бъдем зад нещо, което може да обичаме. Ние не искаме да чупим нищо. Ние искаме с нашето присъствие на стадиона и с нашата мощ да създаваме притеснение в тези, които знаят, че легнат вечер са съгрешили срещу Левски най-вече и срещу българския футбол“, коментира Папазов.

Левски пусна билетите за мача със Септември

„Аз смятам, че има дузпа в полза на Ботев срещу Левски. Грешки се допускат. Грешки се допускат на световни шампионати. Когато грешките съвпадат с помощта за един отбор, ние трябва да се опитаме да излекуваме този тумор. Въстанието на духа, въстанието на волята и въстанието на възпитанието на нашите деца ще бъде на 15 септември. В цяла България 15 септември е денят, който символизира първия учебен ден на нашите деца. Искам всеки, който обича Левски в петък, всеки кой застане твърдо зад отбора, за да покаже, че сме с него в хубаво и лошо, да вземе своите деца. Отборът сега има нужда повече отвсякога подкрепа след загубата от Ботев. Ние ще възпитаме на 5-6 хиляди родитела, 5-6 хиляди деца – какво значи Левски, защо Левски е толкова обичан и защо всяко едно дете трябва да вярва в нещо. Защото ако имаш вяра в себе си, можеш да станеш голям човек. Ако имаш амбиция, можеш да преследваш големите върхове“, добави той.

„Искам моето въстание, което аз обявих да се случи на 15 септември. Цяла синя България срещу отбор, който от 40 години не е бил в А група, вероятно не представлява никакъв интерес за футболния фен, ние да напълним Герена, за да покажем с какво сме по-различни, за да покажем, че може да водим въстание не с пушки, а с дела. Там на нашето поле, там където се опитаха нас да ни злепоставят, нас да ни окрадат. На нас това ни е силата. Ще се борим с всички нечестни средства, които се изправят срещу нас с това, което ние може да постигнем и да направим. Ние сме фенове милиони, обиколили всички стадиони. Тази песен никога няма да могат да пеят нито феновете на Лудогорец, нито феновете на тирето. Това е нашата песен. Цяла синя България трябва да възпита децата си в петък вечер от 20 часа в любов – най-голямата любов е към родината, следващата любов е към семейството, а по-следващата е към това, което може да те прави щастлив извън родината и семейството – Левски.

Хората, които обичат Левски повярваха и голямото развитие в Левски започна на 22 февруари в зала „Универсиада“. Феновете са тези, които спечелиха доверието на Спас Русев и той се отблагодарява по най-добрия начин. Сигурно и той като човек ще допусне някъде грешка, но той трябва да знае, че има хора, които му вярват. Аз мисля, че срещу Септември може да има 10 хиляди. Силата на Левски е голямата любов. Аз вярвам, че ще има 10 хиляди, ако хората последват това, към което апелирам – първият учебен ден да бъде учебен по любов към най-любимия отбор“, каза още Тити Папазов.