Полузащитникът на Дунав Русе Диян Димов и плеймейкърът на Ботев Пловдив Васил Шопов се познават доста добре. Твърде добре, ако питате тях двамата. Нито един от двамата играчи, не крие, че счита другия за много скъп приятел.

В събота по обяд обаче двамата ще трябва и ще загърбят взаимната симпатия. Дунав посреща "жълто-черните" в мач от 24-ия кръг на Първа лига, в който точките са жизнено важни за всеки от двата тима. Пък макар и по различни причини...

Срещата Дунав-Ботев Пд открива съботната програма с начало в 12,30 часа, а както винаги можете да я проследите минута по минута в Gong.bg, чрез прякото предаване на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

И Димов, и Шопов се изказаха само със суперлативи един за друг, но си обещаха, че в хода на 90-те минути в главите им ще бъде само мисълта за победа.

Диян Димов:

„Васил Шопов е добър футболист и с такъв лесно се играе. Винаги търси празните пространства зад гърба на техните халфове. Получава топката, обръща се, извежда. Добър футболист, може да направи разликата във всеки един момент. Приятели сме извън терена, чуваме се и коментираме Първа лига, както и как се представихме през първата година на Дунав в елита. Със сигурност той е добър приятел. Пожелавам му да бъде жив и здрав, но нека в този мач да не му върви, защото на нас ни трябва победа. Дано наистина да няма ден.”

„Сега през втория полусезон загубихме два от трите си мача. Надявам се с времето да стане по-добре. Има много нови момчета, трябва да се обиграем, това е главното. Липсва ни и малко самочувствие. Дано да скъсим точките преди разделянето на групите и да се спаси отборът.”

„Може би като домакини се представяме по-добре, защото тук няма напрежение, че ще изгубим. Тук сме по-уверени.”

Васил Шопов:

„Първо, надявам се да играя. Имам много лоши спомени от Диян Димов. Тук играхме една контрола, той беше в ЦСКА 1948. Още при първото единоборство – твърди, че не е той, но аз мисля, че беше тъкмо той – ми цепна устната от горната ли, от долната ли страна… Малко ме е страх от единоборствата. Ако ми се открие възможност, ще вкарам гол.”

„Много добри приятели сме с Диян. До ден днешен поддържаме връзка. Когато бяхме заедно в Дунав и когато отидох в отбора, той вече беше капитан. Знаете, че когато сменяш отборите, трябва и капитанът да те приеме добре. За мен всичко се случи много добре. Той си отвори душата за мен, ако мога така да кажа. Станахме много добри приятели. Той е много силен футболист, добър е в дефанзивен план, има качества. В Дунав тогава, знаете, играехме по-защитно. Той даваше целите си сърце и душа. Получаваше ни се. Има лидерски качества. Щом постигнахме такива неща с отбора, значи има такива. Без капитан не може да постигнеш такива неща.”

„Наистина, усещам се вече готов. Ако през миналата година не е било така, сега се усещам, че мога да дам нещо на Ботев. Усещам, че съм в състояние да играя това, което мога. Миналата година, по една или друга причина, не се получаваше. Дори сега в първите 2-3 мача не се получаваше, но си мисля, че с всеки следващ ще трупам увереност и ще става по-добре. Ако ми се дава възможност, ако се разчита на мен, мисля, че нещата ще стават още по-хубави.”