Почетният президент на ЦСКА - Димитър Пенев сподели мнението си за изминалия двубой със Септември (1:0), както и за предстоящия шампионатен сблъсък с Витоша Бистрица в събота. Двубоят е от 21:00 часа и ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, както и на GONG PLAY. Също така ще можете да го проследите на живо по GONG.BG и на честотите на Дарик радио.

ЦСКА се помъчи с костелив Септември, би го трудно

Пенев заяви, че в такива мачове трябва да се търси бърз гол, тъй като след това мачът се развива по друг начин.

“Има такива мачoве и ще има още такива в историята. Важната е нагласата на футболистите. Разликата тук, е че ние познаваме Септември София от едно време. Недопустимо е в такива мачове футболистите да допускат подобни грешки. Нямаше я остротата в атака. В мач като този голът винаги трябва да се търси бързо и да не се допускат индивидуални грешки. Всички трябва да дават по 20% от себе си и това ще им осигури победата. При техните грешки в отбрана, ние пропуснахме невероятни положения. Те създадоха далеч по-малко, но си ги реализираха”, каза Димитър Пенев.

Петър Жеков: Защитата се представи добре, но нападението не бе на висота

“Важно е да се търси голът, без значение кой ще го реализира. На Септември трябваше да им вкараме, за да си променят те тяхната схема, не ние нашата. Имаше етапи, когато 50% от състезателите ни бяха на ходом. Жегата не може да бъде оправдание”, допълни той.

“И срещу Витоша Бистрица моето мнение е, че всичко зависи от футболистите. Трябва да се търси възможно по най-лесен начин да се отбележи гол, за да може да се разгадае тактиката на съперника. Треньорите си действат в правилната посока, така че тях няма какво да ги намесваме”, завърши Пенев.