Отборът на ЦСКА гостува на Верея в Стара Загора в двубой от 19-ия кръг на Първа професионална лига.

Мачът е днес, неделя, 9-и декември от 15 часа.

Можете да следите развитието му минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да го гледате пряко в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, както и по телевизия DIEMA SPORT, а можете да го слушате по Дарик радио.

ЦСКА ще бъде без своя наставник Нестор Ел Маестро, тъй като получи наказание за поведението си в края на дербито с Лудогорец от предишния кръг. „Червените” бяха предупредени, че ще бъдат лишени от домакинство.

Тимът на ЦСКА към момента е трети в класирането в Първа лига с 39 точки в актива си. Левски е втори с 41 точки, а лидер е Лудогорец с 45 точки.

Верея пък е на последното, 14-о място в подреждането с едва 5 точки и без победа до момента.

„Червените” направиха хикс с разградчани в предишния кръг, а Верея падна от Витоша Бистрица.

Новините от лагера на ЦСКА са за наказанието на треньора Ел Маестро и включването в щаба на сръбския специалист Люпко Петрович.

Кирил Десподов бе глобен с 2000 лева за скандала с Георги Петков, а с наказания са Рубен Пинто и Николай Бодуров.

Верея пък няма вкаран гол в 6 от последните си 7 мача във всички турнири. С наказание преди този двублой са Иво Иванов и Емил Йоргенсен.

Още любопитни факти преди мача:

- Верея допусна неизменно голове във в вратата си в последните си 11 шампионатни срещи. Само два пъти през сезона досега успя да опази мрежата си суха – при нулеви равенства със столичните Септември и Славия у дома.

- Бившият защитник на Левски Иво Иванов бе наказан за втори път през сезона – не игра срещу Витоша у дома в 5-ия кръг заради червен картон, сега ще пропусне срещата с ЦСКА заради натрупани жълти картони.

- Верея е в серия от 5 поредни загуби срещу ЦСКА, при които вкара един единствен гол и допусна 19 попадения в мрежата си.

- С попадението си в дербито с Лудогорец в миналия кръг Кирил Десподов изравни головия си рекорд в рамките на един сезон, фиксиран през 2017/18, когато вкара 8 пъти за ЦСКА в 30 мача. Сега го направи само за 14 срещи.

- Стожерът в отбраната на „червените” Николай Бодуров ще пропусне първи игрови минути в настоящото първенство. Предишният шампионатен мач на ЦСКА, в койтотой  не игра, също бе гостуване на „Трейс Арена” – при победата с 2:0 на 12 май националът остана на резервната скамейка.

- При деветте досегашни гостувания на ЦСКА през сезона паднаха най малко-голове – 14 (11 за червените, 3 за домакините), или средно по 1,56 на мач.