Треньорът на Черно море Илиан Илиев няма да може да разчита на младия Мартин Минчев за гостуването на Локомотив Пловдив. Мачът е на 24 август, петък, от 21 часа. Причината е, че офанзивният футболист на "моряците" е повикан в националния отбор на България U18 от селекционера Ангел Стойков за 25-ото издание на силния международен турнир “Вацлав Йежек” в Чехия, който ще се проведе от 21 до 25 август. Освен Минчев от Морето с повиквателна е и третият вратар на представителния тим Иван Дичевски. 

Двамата се присъединиха към националния отбор в София веднага след мача с Берое (0:0), в който Мартин Минчев игра като титуляр до 65-ата минута, след което бе заменен от Радослав Василев. 

Мартин Минчев

източник: Ивайло Борисов

В международния турнир ще участват осем отбора – България, Чехия, САЩ, ОАЕ, Япония, Украйна, Унгария и Словакия. Българският тим е в една група с САЩ, ОАЕ и домакините от Чехия.

Нашите стартират срещу Чехия на 21 август. На следващия ден се изправят срещу отбора на САЩ, като първите два двубоя ще са на стадиона във Връхлаби, регион Храдец Кралове. Последният мач от групата е срещу тима на ОАЕ на 24-и август в Трутнов. 

Минчев и Дичевски се прибират в неделя, 26 август, и от понеделник ще се присъединият към подготовката на "моряците" за двубоя от 7-ия кръг на Първа професионална лига срещу Витоша, който е на 31 август, петък, от 21 часа на стадион "Тича" във Варна.