Валери Божинов даде интересно обяснение на въпрос, защо е спрял с певческите си клипчета и подобен род изяви.

"Защото Валери Божинов стана мъж", отговори моментално самият нападател в интервю за "Спортно шоу Гонг". "Порасна, мъдър, осъзнах много неща, мисля, че моите изяви трябва да са на зеления терен, а не това, че извън терена правиш дивотии и глупости. Валери трябва да е пример на терена, това, което показва, голове, асистенции, добри игри. Дойде време, станах мъж, станах мъдър, осъзнах къде са ми грешките. Ако искаш да играеш на високо ниво, трябва да си мъжкар на терена, а не с някакви дивотии."

"Трябва да си пример, ние сме малка държава, всеки те гледа под лупа. Трябва да си професионалист, да подбираш това, което правиш, да е свързано с футбола и спорта."

Божинов е щастлив и с жената до себе си Биляна Дол, която е с него във Враца. "Всичко е окей, до мен е, свиква с живота. Не е толкова лошо като имаш човека до себе си като Биляна, когато е до теб и зад теб, нямаш никакви проблеми. Благодарен съм, че е до мен, тежко, трудно, но имаш човекът, който те подкрепя."

Божинов коментира и евентуалното привличане на Николай Михайлов в редиците на Левски. "Струва ми се добре, колкото по-опитни футболисти в българското първенство, толкова по-добре за първенството. Ако това се случи, трябва да му се даде шанс, да застанат зад него, да го подкрепят и да бъдат с него. Той е перде, такъв вратар е, че психически е много силен. Сигурен съм, че нали първо трябва да си върне формата и съм сигурен, че нещата ще се получат, перде е."

"В Левски не само като вратар, и като полеви, не е лесно, нормално е. Мен ми е плюс, аз нямам проблеми да играя под напрежение, обичам да го усещам, някои колеги не могат, но аз обичам. Жал ми е за случилото се с Божката, той ми е приятел, уважавам го. Не е приятно случилото се с него. Искам да кажа на всички фенове на Левски да застанат зад него и да го подкрепят. Всичко това влияе на самия отбор и на него. Ако всички са заедно и са юмрук, съм сигурен, че Левски ще излезе от кризата и от напрежението. Аз не мисля, че е криза, всички трябва да застанат зад Божката и съм сигурен, че Левски ще се върне там, където трябва."