Неделната програма от 15-ия кръг в българския футбол е изключително наситена. И всичко в нея се открива с мача между Ботев Враца и Дунав Русе, който стартира от 12:15 часа.

Тази битка можете да гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го слушате и в ефира на "Дарик радио".

Тази битка е изключително важна за врачани. А причината е, че ще е първата за тях на стадион "Христо Ботев" след завръщането им в елита. Досега съоръжението беше в ремонт и му се поставяше осветление.

Въпреки че има малко довършителни работи по него, русенци дадоха съгласието си мачът да се играе във Враца. Точно този жест от тяхна страна доведе и до обратен такъв от страна на домакините, които обявиха, че ще пуснат всеки гостуващ фен без пари.

Ботев отново ще разчита на атомното си нападение, в което блести Валери Божинов, макар да не е най-резултатният играч на тима. Това е Петър Атанасов, който започна вихрено сезона, но вече девет мача няма гол.

Дунавци на свой ред имат много проблеми при гостуванията си този сезон и имат само една спечелена точка в 7 мача навън. Те ще се надяват да сложат край на тази серия, а помощ ще може да им окаже и наказаният доскоро капитан Мартин Ковачев.

Битката на "Христо Ботев" ще е по-специална и за халфа на домакините Йордан Апостолов. Той е пред своя 50-и мач в Първа лига. Дебютът му бе преди повече от десетилетие – на 15 септември 2008 г. с екипа на Беласица при загубата с 0:2 от Пирин в Благоевград.

Колкото до гостите, те ще разчитат за край на лошата си серия навън на новата си звезда в нападение Ахмед Ахмедов. В дебютния си сезон в елита той се изкачи в сегашния Топ 4 на голмайсторите в Първа лига, като няма друг играч на дунавци след завръщането им в елита през 2016/17 г., който да вкара 7 попадения в първите 14 кръга в шампионата. За целия минал сезон тогавашният топстрелец на русенци Васил Шопов постигна 8.