Черно море победи с 2:0 Ботев (Пд) с два гола на Патрик Андраде в среща от 29-ия кръг на Първа лига. Това бе първата загуба на "канарчетата" в официален мач през тази година. Преди двубоя всички на стадиона почетоха с минута мълчание паметта на починалия администратор на Локомотив (Сф) Кольо Янкулов.

В 42-ата минута Тодор Неделев уцели тялото на съперников играч от удобна позиция. Секунди преди почивката Тодор Неделев изведе на чиста позиция съотборника си Ферибори Доре, който обаче се засуети и Мирослав Енчев с шпагат му отне топката.

Двуострата игра продължи и през второто полувреме. В 51-ата минута Стефан Станчев стреля с глава, но топката бе избита от защитата на домакините.

В 65-ата минута при добра атака на "жълто.черните " Александър Тонев опита опасен удар, който Иван Дюлгеров успя да парира. След ъгловия удар Ферибори Доре на задна греда стреля с глава, но топката отиде в аут. Осем минути по-късно Васил Панайотов от Черно море получи топката в наказателното поле сам срещу вратаря на домакините, но удара му бе неточен. В 75-ата минута стана голямо разбъркване в наказателното поле на гостите, но Костадин Ничев стреля неточно. Четири минути по-късно Лъчезар Балтанов прати топката в аут с удар от границата на наказателното поле.

Футболистите на Черно море стигнаха до победния гол в 83-ата минута. Аристоте Ндонгала подаде към Родриго, който прескочи топката, тя стигна до Патрик Андраде.Той стреля силно и се разписа за 0:1. Това попадение прекърши домакините и те не успяха да реагират адекватно. В 88-ата минута Патрик Андраде с второто си попадение фиксира крайното 0:2 в полза на варненци.