Ботев Пловдив излезе с позиция относно инцидента между Николай Костов и привърженик на Лудогорец по време на мача между двата отбора от II-ия кръг на Първа професионална лига.

Публикуваме позицията на Ботев без редакторска намеса:

След като се запозна с наличните видеозаписи, мнението на старши треньора и разразилата се медийна шумотевица по въпроса, ръководството на ПФК „Ботев” изразява следната позиция, касаеща инцидента между Николай Костов и привърженик на ПФК „Лудогорец” по време на мача между двата отбора от II-ия кръг на Първа професионална лига:

-      ПФК „Ботев” счита за недопустимо поведението на запалянкото и определя като пропуск в организацията на реда и сигурността на стадиона, допускането на действията от негова страна, на които всички станахме свидетели. 

-      ПФК „Ботев” не оправдава реакцията на старши треньора в отговор на провокацията срещу него.

-      ПФК „Ботев” няма възражения по отношение на наказанията, определени от ДК на БФС на база текстоветe в Дисциплинарния правилник за сезон 2016/2017.

-      Ръководството на ПФК „Лудогорец” постъпи коректно и поднесе своевременно своите извинения както на „Ботев” като Клуб, така и лично на Николай Костов за случилото се.

-      ПФК „Ботев” осъжда категорично всякакъв вид провокации, непристойно поведение, насаждане на изкуствено напрежение и погазване на морала по футболните стадиони и призовава за повече уважение между участниците във футболния живот в България, част от който са и медиите. 

-      В цялата си история футболен клуб „Ботев” Пловдив се е стремил с личен пример да изтъква положителните страни на най-обичания спорт и да възпитава широката футболна аудитория в ценностите на спорта. В името на духа на нашия Клуб ще продължим да следваме тази линия на поведение и ще призоваваме за положителна промяна в манталитета на българския футбол.