Берое ще осъществи първи входящ трансфер от началото на януари. Естонският национал Никита Баранов официално ще подпише с клуба, научи Gong.bg.

26-годишният футболист пристигна вчера в България и ще пътува заедно с отбора за турския курорт Белек, където „зелено-белите“ ще бъдат на подготовка до началото на февруари.

Бранителят няма да вземе участие в контролата срещу Ботев Гълъбов, която започва в 12:30 часа днес (сряда).

Баранов е роден в Талин и е висок 184 см. Номиналната му позиция е централен защитник, но може да играе също така и като десен бек. За последно носеше екипа на норвежкия Согндал, като има 11 мача.

През сезон 2017/18 е част от елитния норвежки Кристиансунд, за който има 33 двубоя.

Никита Баранов на преден план

източник: Gulliver/Getty Images

Никита е естонски национал и има 24 срещи, като преди това преминава и през гарнитурите до 18, 19, 21 и 23 години. Неговата кариера преминава през естонските отбори Арарат, Уориър, Флора и Елва.

Припомняме, че Берое в понеделник официално продаде Камен Хаджиев в унгарския Академия Пушкаш, а освен това Георги Ангелов претърпя операция през декември и ще бъде извън игра за дълъг период от време. Това наложи привличането на нов централен защитник в лицето на Баранов, като не е изключено Берое да прибегне до взимането на още един футболист на този пост.

По информация на Gong.bg към старозагорци ще се присъедини на проби и офанзивен играч, който ще бъде тестван по време на лагера в Белек.

Старши треньорът Томаш е предвидил 4 контроли по време на подготовката в турския курорт, като в част от тях най-вероятно ще прецени качествата на  футболиста. Първата проверка на заралии на турска земя по програма е предвидена за 20 януари (неделя) срещу румънския Астра Гюргево.

Спортно-техническият щаб на Берое също така трябва да вземе окончателно решение относно каращия проби в отбора холандец Майлсон Лима Дуарте Лопеш, който се очаква да играе срещу Ботев Гълъбово.