В неделя (10 февруари) Берое ще изиграе последната си контрола преди старта на шампионата. Съперник в нея е съставът на Ботев Гълъбово, а срещата ще започне в 11 часа на Спортна база "Берое" (бивш ст. "Локомотив"). 

Очаква се участие в спаринга да вземе халфът Борислав Цонев, който все още не е играл в контролите на тима по време на зимната подготовка.

Ганаецът Карлос Охене за втори път ще облече зелената фланелка, след като е постигнал договорка с ръководството на Берое да се завърне на стадиона под Аязмото. Остава само да подпише договор и да се включи в тренировките на тима.

25-годишният халф бе продаден на Оход Медина, Саудитска Арабия през септември миналата година, но само след четири месеца престой Охене разтрогна договора си с арабите. След продажбата на Мартин Райнов в Левски Берое има нужда от още един полузащитник.

Берое и Ботев играха помежду си по-рано през подготвителния период и старозагорци спечелиха с 4:1. Първият официален мач на Берое при подновяването на първенството е в София срещу Септември, а двубоят е насрочен за 17 февруари от 15 часа./БТА