Три отбора са замесени в борбата за първото място в Първа лига, което не се е случвало от доста време насам в българското първенство. Разликата в класите между Лудогорец, ЦСКА и Левски видимо не е толкова голяма в началото на сезон 2017/18, а и трите тима имат своите шансове за титлата. Анализаторът на DIEMA SPORT Йордан Господинов с подробен коментар за предаването „Домът на футбола” за всичко най-интересно случило се от началото на сезона в трите най-силни отбора на България към момента.

Херо разкри защо Мисиджан е извън групата

Изчерпа ли се Лудогорец? Новият наставник Димитър Димитров опитва промени във фаза атака, въпреки че треньорът на „орлите” дойде в такъв момент, в който сезона вече беше започнал и нови футболисти трудно можеха да бъдат привлечени. Назряват сериозни проблеми обаче именно в атакуващ план, които ще окажат влияние на играта на разградчани както в България, така и в Европа. Отборът видимо изпитва все повече трудности срещу българските отбори. Една от причините за това е недобрата форма на Марселиньо и Вандерсон ,а и липсата на Кафу също оказва своето влияние.

Александър Любенов: Благодаря на всички за подкрепата

Левски при новия наставник Делио Роси. Не може да се отрече фактът, че специалистът внесе сигурност и стабилност. Доказателство за това е малкото допуснатите голове от страна „сините”, откакто италианецът е начело на тима.От друга страна съществува огромна възможност Левски да стане зависим от новото си попълнение Габриел Обертан в предни позиции, през когото в момента минава почти всяка атака на „сините”. При загубата с 1:2 срещу тима на Ботев Пловдив се видяха и пропуските на Левски в дефанзивен план. Въпреки това се вижда оптимистичен импулс у феновете, чиято еуфория видимо нарасна с идването на Роси. Забелязва се по-голям интерес към мачовете, а доказателство за това е пълния „Георги Аспарухов” за мача Левски –Лудогорец, завършил при равенство 0:0.

ЦСКА в пълна бойна готовност за срещата с Гонзо и Морето

ЦСКА вкарва голове и е лидер в първенството. Отборът започна трудно първенството с равенство срещу Славия 0:0 и загуба от Лудогорец 0:1. Въпреки това „червените” не свалиха доверието си към треньорския щаб, което бе и най-правилното решение на ръководството, тъй като добрите резултати бяха само въпрос на време и съответно бързо се превърнаха в реалност. ЦСКА играе красив футбол, с много попадения и сигурност във фаза атака и е напълно възможно да се докосне до титлата в края на този сезон.