Старши треньорът на Берое Александър Димитров заяви, че е поставена добра основа за развитието на отбора. Той е категоричен, че Берое следва своите цели една след друга.

„По принцип аз съм позитивен човек. Доволен съм от това как се развива отборът. Разбира се, че можеше да се представим и по-добре. Можеше да не загубим мача от Нефтохимик. Тази загуба още ни тежи. Класирането ни можеше да още по-добро. Смятам, че това е една добра основа за понататъшното ни развитие. Имаме своите цели и имаме задачи, които следваме една след друга. Най-важното е как се окомплектова този отбор“, коментира Димитров.

„На следващия ден след победата над Локомотив Горна Оряховица почерпих футболистите с бира и бонбон. Сладкото по принцип е кът при нас“, каза с усмивка наставникът на Берое.

„Отговорността пред нас е огромна. Запазих не малка част от играчите, които играха през миналия сезон. Тези играчи се стараят много. С привличането на новите футболисти конкуренцията в отбора се увеличи. Изборът ми за група става все по-труден.

Работата с тези състезатели доставя истинско удоволствие“, продължи треньорът на старозагорци.

„Аз съм част от българския футбол. Няма как да развиваме българския футбол само с чуждестранни футболисти. Младите играчи трябва да се учат от професионализма на чуждестранните играчи. Ние се стараем да привлечем класни състезатели, покрай които младите да се развиват. Това е пътят, по който ние сме поели и благодаря на ръководството на Берое за търпението, което проявяват. Лудогорец има европейска визия, но в първите единадесет личат имената на само трима българи. Това са двата пътя на развитие. За да си на средното европейско ниво и да играеш в Шампионска лига е необходимо да имаш приоритетно чужденци“, каза още Александър Димитров.