Берое се включи в инициативата Европейски ден на спорта в училище, част от Европейската седмица на спорта. Играчите на "зелените" Камен Хаджиев и Милен Желев се включиха в спортния празник в ОУ "Отец Паисий" в село Калояновец.

Двамата се радваха на страхотен интерес от децата, които ги посрещнаха със специални плакати. Играчите получиха топло посрещане и от директора на училището и легенда на Берое Христо Белчев, както и от целия учителски колектив.

Двамата раздадоха много автографи, а разбира се децата се снимаха за спомен с тях. Желев и Хаджиев поиграха футбол с учениците и им дадоха ценни наставления за играта. Двамата играчи посъветваха децата да спортуват повече, за да бъдат здрави и силни, но естествено да не забравят и учението.

От своя страна всички деца пожелаха на футболистите и целия отбор успех в неделния мач с Дунав. Всички първокласници в училището получиха специални подаръци от клуба. Берое се включва в инициативата за трета поредна година с посещение в учебно заведение от региона.