Георги Дерменджиев не трябваше да напуска Лудогорец. Не, не и по този начин, не между три интервюта и между празнуващи (съвсем заслужено) фенове и футболисти на Ботев Пловдив. Раздялата на Дерменджиев с Лудогорец трябваше да бъде по-друга - на пълен стадион, под аплодисментите на публиката на Лудогорец, с букет цветя и благодарствен плакет.  Дерменджиев направи много за проекта "Лудогорец". Неговите заслуги са безспорни - от изграждането на печеливш стил, през чисто футболните успехи - титли, купи и запомнящо се участие в Шампионската лига, до осъществяването на печелившите трансфери. Да! И в изходящите трансфери, които осъществи Лудогорец, участие има Дерменджиев, защото помогна на футболисти, дошли без пари или за малки суми, да развият своите възможности и да бъдат забелязани.
 
"Това беше последният ми мач като треньор на Лудогорец". Думи от снощи, но дошли на място. Решението на Дерменджиев да обяви сам, че си тръгва, бе най-правилното за него,  защото и на децата бе ясно, че се основният въпрос беше не "дали?", а "кога?". Да, за треньорската смяна говорим. Дерменджиев със сигурност не е глупав и усещал накъде вървят нещата. Може би той искаше най-много от всички Лудогорец да спечели Суперкупата снощи, за да може да си тръгне с купа и медали. Така както го направи превишния път, след шампионската титла. 
 
Не трябва да очакваме от Георги Дерменджиев сензационни или негативни изказвания. Със сигурност има какво каже, но няма да го направи, защото знае, че има и утре, а е твърде вероятно, след време, пътищата между него и Лудогорец да се засекат отново. Всъщност трябва да се засекат по един или друг начин, защото този треньор е част от всички успехи на отбора и това няма как да се отрече.
 
Лудогорец ще направи 6-тата си треньорска смяна. Сухата статистика показва, че до момента успешните промени са три - идването на Стойчо Стоев и двата периода на Георги Дерменджиев. Назначаването на Бруно Рибейро и Едуард Ераносян се оказаха грешни решения. Новият треньор  ще се казва Димитър Димитров. Херо е различна планета за Лудогорец. Лудогорец също е различна планета за Димитров. Ще успеят ли двете планети да съчетаят успешно орбитите си - скоро ще разберем.