Локомотив Пловдив стигна до престижно равенство 2:2 с участника в Лига Европа Ростов. Макар и трудно, "смърфовете" се добраха до равенството с два гола за десет минути в края на мача.

Руският тим поведе в 30-ата минута с гол на бившия играч на Лудогорец Андрей Препелица, след асистенция на Полоз, който пък в 55-ата минута увеличи преднината на Ростов до 2:0.

През по-голямата част от мача, пловдивчани не успяваха да създадат опасни положения, но при първото такова, те намалиха изоставането си. Влезлият като резерва Сашо Тунчев се разписа в 74-ата минута с глава, след центриране от ъглов удар.

Десетина минути по-късно реферът отсъди дузпа в полза на българския тим, която Мартин Камбуров изпълни за равенството 2:2.

Четвъртата проверка от зимната подготовка на Локомотив започна с половин час по-късно от предвиденото (16:30).

Двата отбора трябваше да се изправят един срещу друг в 16:00 часа  на „Глория Спортс Арена“ в Белек, но се оказва, че се е получило неразбирателство и на терена се провежда друга среща, научи Дарик радио.

Локо Пд определи 11-те за спаринга с Ростов

Това е наложило и промяната на часа на четвъртата контрола и така Локомотив Пловдив и Ростов стартираха в 16:30 часа местно време.

Как се разви срещата и най-интересните моменти, вижте по-надолу.

Състави:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов – Гийерме Шоко, Димитър Везелов, Павел Виданов, Роберт Петров, Ванчо Траянов, Мигел Луке, Дани Кики, Дино Мартинович, Мартин Камбуров /к/

Ростов: Навас, Нобоа, Гранат, Бухаров, Полоз, Терентиев, Мевлуа, Ерохин, Кудряшов, Медведев, Препелица

Локомотив Пловдив - Ростов 1:2

0:1 Препелица 30'

0:2 Полоз 55'

1:2 Тунчев 74'

2:2 Камбуров 85'


Първо полувреме

Тази проверка за Ростов е подготовка за Лига Европа. Първата среща на Локомотив пък от новия полусезон е срещу Верея на 19 февруари.

10' Първите десет минути не предложиха много интрига. Двата отбора играят равностойно и реални голови положения липсват.

13' Фаул на линията на наказателното поле на Локомотив, но Гранат праща топката високо над вратата.

22' След 20 минути игра, вратарите и на двата отбора остават необезпокоени. Въпреки че Ростов владее повече топката, и двата отбора не могат да създадат опасна атака.

33' ГОЛ ЗА РОСТОВ! Бившият играч на Лудогорец Андрей Препелица получи пас отляво от Полоз и от границата на наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Пиргов за 1:0.

Не пуснаха фенове на Локо Пд на мача с Ростов

40' Кудряшов отправя опасен удар, но Пиргов с добра намеса измъква отбора от втори гол пасив.

Край на първото полувреме - 1:0 за Ростов. Локомотив ще трябва да се концентрира през втората част, за да може да върне поне едно попадение.

Второ полувреме

В началото на второто полувреме бяха направени и три промени в състава на "смърфовете". Павел Виданов бе заменен от Сашо Тунчев. Роберт Петров и Мигел Луке също излизат, а Иван Горанов и Стефан Йефтовски влизат.

55' 2:0 ЗА РОСТОВ! Полоз, който асистира по-рано, се превърна и в голмайстор. Той се разписа от близка дистанция с левия крак и прати топката в десния ъгъл на вратата.

64' По-рано Дани Кики бе заменен от Умарбаев, който пък от своя страна напусна терена, за да влезе Веселин Марчев. Пламен Крумов замени Шоко, а Димо Бакалов влезе на мястото на Мартинович.

67' Полоз отново бе в центъра на събитията. При поредната голова ситуация в полза на руския тим, той бе сам срещу вратаря, но Пиргов го изпревари и улови топката.

74' ГОЛ ЗА ЛОКОМОТИВ (1:2)! Влезлият като резерва Сашо Тунчев намалява разликата в резултата. След изпълнение на ъглов удар отляво на вратата на Ростов, Тунчев прати топката с глава в долния ляв ъгъл. До ъгловия удар се стигна след като в 73-ата минута Марин Камбуров изпълни много добре пряк свободен удар пред наказателното поле на руснаците, затруднявайки максимално вратаря, който с мъка изби топката в гредата и оттам в корнер. Това реално бе първата реална възможност пред българския тим да отбележи.

85' ДУЗПА ЗА ЛОКОМОТИВ И 2:2! Мартин Камбуров се нае с изпълнението й. Стреля вдясно от вратаря и не сбърка, изравнявайки до 2:2. Наказателният удар бе отсъден заради нарушение срещу Везелов. 

Край на мача - 2:2!