Футболистът на Славия Радослав Кирилов заяви, че „белите" не бива да се страхуват и трябва да бъдат освободени в мача срещу Левски от 24-ия кръг на Първа лига. Нападателят също така изрази надеждите си той колегите му „да измъкнат нещо“ срещу „сините“. Най-старото столично дерби е навръх 3-ти март и ще може да бъде следено с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

Крилото на Славия, което има 3 гола в 3 мача с екипа на най-стария столичен тим, бе избран за Играч на 22-ия кръг в майсторския ни ешелон.

„Мисля, че срещу Черно море играхме силно и спечелихме. Това бе важна победа. Тя ще ни даде самочувствие да играем още по-силно. Трудно бе, но се радвам, че спечелихме“, започна Кирилов.

„Сега следва труден мач с Левски. Всички знаем, че това е отбор с доста силни футболисти. Не трябва обаче да се страхуваме, трябва да бъдем освободени и да изиграем мача по най-добрия начин“.

„Победите помагат, има някакъв подем, успяхме да спечелим два поредни мача. Придобиваме увереност и самочувствие, но не трябва да си мислим, че сме направили нещо кой знае какво, защото трудното предстои. Идват трудни мачове. Има три кръга преди разделянето на първенството. Трябва да вземем максимума от точките, за да влезем в плейофите по най-добрия начин“.  

„Получи се доста тежка битка с Ботев Враца. Видяхте какви бяха условията на терена. Хората се постараха да изиграем мача по нормален начин. Получи се битка и спечелихме. Радостни сме. Колкото до претенциите на отбора домакин, мисля, че ако прегледаме спорните ситуация, всички виждат, според мен съдията не допусна грешки. Нормално под афект да кажеш някои неща. Мисля, че реално като се видят нещата, съдията се справи. Прегледах всички спорни ситуации, при моя гол и на Чунчуков няма засади. При гола на Домовчийски, той бе в лека засада. Мисля, че съдията се справи, но аз не съм човекът, който да дава генерална оценка на съдийството, коментира Кирилов успеха срещу Ботев Враца.

„Попаднах в отбор, където се работи спокойно. Освободен съм. Играя с наслада, няма излишно напрежение и мисля, че заради това нещата се получават“.

„Надявам се да сме подготвени за Левски. Ще е тежък мач. Но мисля, че отборът е готов, ще се раздадем максимално и се надявам да измъкнем нещо. По-приятно би било да играем на нашия стадион, но такава е ситуацията. Не е кой знае какво нещо. Ще излезем и ще изиграем мача“, добави Кирилов.

„В Италия се играе по-силов футбол, на по-бързи обороти, но техниката е по-ниска. Не говоря за Серия А, а за по-ниските дивизии. Повече ми допада А група“.

„Нямаме поставени конкретни цели в Славия, но нивото в тима е доста добро. Имаме добри футболисти, привлякохме Дарко Тасевски. Имаме всички предпоставки да направим един добър сезон“.

„Опитвам е да не мисля за неща, които ще станат в бъдеще. Концентриран съм върху настоящето. Всеки футболист мечтае за трансфер в голям шампионат, но всичко трябва да си дойде от самосебе си. Опитвам се да не мисля за тези неща. Бих отишъл в чужбина, ако първенството и отборyътси заслужават. Не бих се върнал в трета дивизия на Италия“.

„Надявам се искрено Десподов да се наложи в Италия. Той е добър футболист. Желая му успех. Те са на добро ниво. Ще му трябва време за адаптация. Дано покаже потенциала си“.

 „Радвам се, че националният тим е в подем. Дали имам шанс да получа пак повиквателна? Всеки български играч, който се състезава професионално, трябва да мечтае за националния. Аз мечтая“, завърши Кирилов.