Лидерът във Втора лига Царско село разгроми с 5:1 Пирин Благоевград като гост, като за орлетата това беше и първа проверка за тази зима. Георги Минчев вкара два гола за столичани, които се оказаха решаващи- за 1:2 и 1:3.

Мачът мина в три части по 30 минути и беше ръководен от Стефан Апосполов.

Още в 8-ата минута Божидар Кацаров откри резултата, след като вкара с глава от 10 метра с лека грешка на вратаря Иван Аврамов. Пирин изравни в 18-ата минута чрез Кирил Грозданов, който се разписа на добавка след бомбен изстрел на Виктор Янев и неумела намеса на вратаря на Царско село. В 30-ата минута Георги Минчев направи 1:2, след като беше изведен сам и се разписа по диагонала. Пак той вкара за 1:3 в 47-ата минута с шут от 7-8 метра.

Царско село направи резултата по-убедителен от показаното на терена в 84-ата и 86-ата минути. Най-напред Емануил Манев заби 4-ия гол, а крайното 5:1 оформи Георги Андонов с глава след центриране от корнер. За Пирин играха и двете чуждестранни нови попълнения, които са на проби- австралиецът Крис Киосис и колумбийското крило Хуан Пабло, който е минал и през школата на английския гранд Тотнъм./БТА