„Надявам се, че в следващите кръгове ще има още футболисти от Дунав Русе, които ще са на моето място”, каза нападателят на Дунав Русе Мирослав Будинов, след като бе награден с голмайсторската статуетка за Играч №1 V кръг в Първа лига в традиционната анкета на Пресклуб „България”. Будинов има 6 гласа, с 5  е Мартин Камбуров /Локомотив Пд/,  4 гласа има  Юлиян Ненов /Дунав Рс/, с 3 гласа е Антонио Аниете /Левски/, а с по 1 глас са Симеон Райков /Локомотив Пд/ и Божидар Краев /Левски/.

 Мирослав Будинов е с основна заслуга за отличното представяне на русенци от началото на първенството,  като след V кръг тимът заема лидерската позиция с актив от 13 точки. „Целта преди началото на сезона беше да останем в Първа лига и през следващия сезон. Тази цел  оставаактуална, докато не си гарантираме и математически това. Ако можем да се закрепим в средата на таблицата или да се класираме по-напред би било добре дошло. Във всеки мач излизаме за победа, раздаваме се на 120%, защото всеки от нас иска да се докаже, да бъде забелязан. Защо Дунав да не бъде трамплин към едно по-високо ниво?”, сподели Будинов пред репортерите.

 На въпрос относно неговото бъдеще, той заяви: „Имам договор с Дунав, който мисля да изпълня. Ако продължавам да се представям на високо ниво, нищо чудно да получа и добро предложение.”

Нападателят на русенци коментира и предстоящия интригуващ сблъсък с ЦСКА-София, който ще се състои след паузата в шампионата. „В никакъв случай няма да излезем като обречени в този мач. Напротив, ще се опитаме да затвърдим добрите впечатления, които оставихме до момента. Определено няма да ни е лесно, защото ЦСКА е много силен отбор, който постоянно привлича класни футболисти. От подобен мач обаче ние няма какво да губим”, каза Будинов и изрази съжаление, че двубоят ще се играе в Разград.

„Ако мачът бе в Русе, сигурен съм, че щеше да има поне 10 000 зрители. Очаквам доста хора да дойдат и в Разград, но се надявам по-скоро да играем срещите си в Русе и да радваме многобройните любители на футбола в града”, заключи Будинов.