Селекционерът на България Петър Хубчев призна, че трудно може да намери точните думи, с които да похвали своите футболисти за изстраданата победа с 1:0 над Норвегия във втория ни мач от Лигата на нациите. Наставникът отказа да отличи конкретни имена, защото за пореден път подчерта, че колективът е над всичко.

„Тя (победата – б.р.) беше още по-сладка, защото беше още по-сърцата (от предната срещу Словения – б.р.). Еуфорията е страшно голяма. Сега сигурно очаквате големи приказки от нас, треньорите, а също и от играчите. Ако трябва да сме реалисти – надхитрихме отбора на Норвегия. Цяла седмица говорим за тази битка, за това желание да се раздадем. След такъв мач не мога да намеря точните думи, за да охарактеризирам поведението на момчетата – уникални! Чисто футболно, а и физически отстъпваме на този съперник, но тези неща често не са водещи. Понякога, даже много често по-големият дух решава мача”, заяви Хубчев пред БНТ.

„Да, доволен съм. Колкото и да се опитвате да ме провокирате, няма да чуете имена на отделни футболисти. За мен отборът е на първо място, щом излезем на терена. Не мога да отлича никого.”

„Желанието за победа ми хареса най-много, както и желанието да се раздадем максимално за националния отбор. Дали би било сензация, ако спечелим групата? Да”, заяви още Хубчев.

Още по темата:

"Жокерът" Василев: Тук съм гледал големи мачове на България, а сега...

Бодуров: Господ гледа, невъзнагреден труд няма

Ивелин Попов: Ударихме ги с едно от техните оръжия

Десподов: Атмосферата е чудесна, както и колективът

Страхил Попов: С такива мачове ще върнем хората

Славчев: България - фаворит? Нека не избързваме