Селекционерът на Норвегия Ларс Лагербак се изказа ласкаво за съперника си в мача от Лигата на Нациите в София. Според ветерана, българският отбор е използвал по-добре възможностите си, за разлика от неговия тим и затова е спечелил успеха. 

"Причината е, че България отбеляза, а ние - не. Особено през първото полувреме имахме огромно надмощие, българите обаче играха много добре в защита и отговориха на физическото ни предизвикателство, което упражнихме. Българският отбор работи много добре, те използваха възможността си да вкарат, а ние не успяхме", заяви Лагербак.

Според него, това е бил най-тежкият мач на тима му в това издание за Лигата на Нациите. Освен скандинавците и българите, в групата е още и тимът на Словения, както и смятаният за аутсайдер отбор на Кипър.  

"Гледаме към следващите мачове, искаме да се класираме напред. През октомври играем срещу Словения у дома, в София беше най-трудното ни гостуване. Ще се опитаме все пак да продължим напред, това е нашата цел", заяви Лагербак и накрая похвали формата на тунира. 

"Винаги е по-важно и по-добре да играеш официални състезателни мачове, а не контроли. Лигата на Нациите е един добър вариант, надявам се да продължи да върви толкова добре и интересно", завърши норвежкият селекционер.