Полузащитникът на българския национален отбор по футбол Симеон Славчев призова да се не прибързва с епитети като „фаворит” след двете поредни победи на „лъвовете” в Лигата на нациите.

В неделя българските национали взеха труден успех с 1:0 над Норвегия и оглавяват група 3 от Дивизия С със 100-процентов актив от 6 точки. Славчев трябваше да бъде титуляр и срещу скандинавците, както бе и срещу Словения, но получи контузия по време на загрявката. Така мястото му сред стартовата единадесеторка отиде при Мартин Райнов.

„Знам, че не е било леко на Мартин Райнов. Не е бил концентриран, може би не е бил готов да започне титуляр.. Една неприятна изненада за него. Видя, се че не е окей положението. За щастие победихме с 1:0”, каза Славчев.

„Фаворити в групата? Нека не избързваме. Мислим абсолютно само как да се раздаваме и да се борим. Нататък ще видим какво ще излезе”, добави играчът на азербайджанския Карабах.

„Познавам отбора на Кипър, един стойностен тим. Ние ще покажем нашия потенциал. Ще се постараем да ги надиграем, да ги надтичаме и се надявам, че ще вземем трите точки”, допълни Славчев по отношение на следващото ни препятствие в турнира.