Нападателят на Черно море и българския национален отбор Радослав Василев призна, че победният му гол срещу Норвегия на „Васил Левски” е много емоционален миг за него.

В третия си мач за „лъвовете” 27-годишният софиянец заби изключително ценно дебютно попадение, което ни позволи да потеглим с две поредни победи в група 3 от Дивизия С на Лигата на нациите. През по-голямата част от мача противникът диктуваше събитията и изпусна няколко чисти възможности, докато „трикольорите” имаха нужда от само един-единствен точен изстрел в 59-ата минута.

„Изстрадана победа с много тичане и себераздаване, колективен дъх. Още от миналия мач видяхме, че това донеси успехи. Знаехме, че и днес ни чака същото. Радвам се, че излъгахме Норвегия. Зарадвахме хората, които дойдоха. Искам да благодаря на всички, които дойдоха на трибуните”, каза Василев.

„Този гол е един много емоционален миг, това е сбъдната мечта. Тук, на този стадион съм гледал големи мачове на националния отбор. Изключително много се радвам за този гол.”

„Мисля, че това ни е пътят. Всяка победа вдъхва самоувереност и самочувствие. Със сигурност тези два мача бяха ценен опит, донесоха и 6 точки. Можем да си повярваме, че ще се класираме”, допълни Василев.

„Искам само да се радвам на победата и на гола. Искам да продължавам да работя и да имам още успехи с националния отбор. Обстановката и преди мачове беше много добра. Имаме един добър колектив и това бяха причините за двете победи. Това беше ключът. Може би като единици и Словения, и Норвегия са по-силни, но като отбор ги превъзхождахме.”

„За мен няма нищо на всяка цена. Целите бяха да се изразходваме максимално физически, да спазваме тактическите указания, защото вярвахме, че това рано или късно ще ни изведе до успеха.”

„Моят фокус не е върху отбелязването на гол, защото според мен подобно мислене не е правилно. Концентриран съм изцяло върху тактическите указания. По-скоро гледах да отигравам правилно всяка топка, да търся гола, а ако Господ пожелае…”

„Това са два мача, хубаво е, че победихме, но трябва да продължим по същия начин. Не бива да летим в облаците. Да подценим Кипър? Не считам, че ние сме в позиция да подценяваме когото и да било.”