Един от лидерите на българския национален отбор по футбол – Николай Бодуров заяви, че не само той, но всички на терена са се раздали на „повече от 120 процента”, за да стане възможна втората ни поредна победа в Лигата на нациите

„Трикольорите” се наложиха с 1:0 над Норвегия в група 3 от Дивизия С и са едноличен лидер с 6 точки. Срещата на Националния стадион „Васил Левски” не бе никак лесна, защото норвежците имаха повечето и по-чисти положения, ала в крайна сметка голът падна в тяхната врата. Точен в 59-ата минута беше Радослав Василев, за когото попадението бе дебютно с националния тим.

„Разбира се, че съм горд. Когато играеш за България, трябва да се раздаваш на повече от 120 процента. Това не важи само за мен. Целият отбор игра и се раздаде. Затова и победихме”, коментира 31-годишният Бодуров.

„Наистина бяхме притеснени, особено в началото бяхме стъписани. Знаете, че когато един мач победим и играем на високо ниво, в следващия сме много колебливи. Радващото е, че не допуснахме гол в тези минути и после успяхме да победим.”

„Божа работа са тези две победи. Искам да запазим тези раздаване и нагласа. Няма невъзнаграден труд, винаги съм го повтарял. Господ гледа отгоре. Когато се бориш и раздаваш мъжката, няма как да не получиш.”

„Аз винаги вярвам, няма значение срещу кого играем. Ако ми е друга нагласата, няма смисъл да излизаме. Имаме качества. Да, виждате другите футболисти къде играят. Тук повечето играем в България. Значи имаме ниво, не е толкова слабо, колкото го изкарват хората. Разликата е в самочувствието, виждате как играха норвежците днес. На нас това малко ни липсва.”

„Много се надявам, ако мога, да заразя останалите. Все пак всеки си има глава на раменете, не мога да им втълпя нещо. Ние сме много неприятен отбор, можем да изненадаме всеки, доказали сме го. По принцип ние, българите не си вярваме много, а това ни дърпа страшно назад.”

„Всички знаят, че няма да имаме много положения, разчитаме повечко на борбата. Знаем, че от много малкото положения трябва да вкараме. Засега се получава. Мисля, че и хората останаха доволни. Те са крайно разочаровани от националния отбор през последните години. Победи и това е! Само победи помагат. Няма значение как играеш, важното е да побеждаваш. Така ще се върнат и хората по трибуните”, отчете Бодуров.