Левски гостува на Славия в мач от 26-я кръг на А група в опит да вземе поредна победа над „белите“ този сезон и да задържи второто си място във временното класиране. „Сините“ са втори с 39 точки, а третият Берое е с 36 в актива си, а по-късно днес играе с шампиона Лудогорец.

Тимът на Славия пък е четвърти във временното подреждане в А група с 35 точки до момента.

Срещата е от 14.00 часа и ще можете да я гледате по Gong Play и Diema Sport. Мачът ще бъде предаван на живо по Дарик радио, както и минута по минута в Gong.bg.

Двубоят обещава да бъде доста любопитен, като през миналия сезон Славия записа три победа над Левски, но сега вече на два пъти загуби от „сините“.

„Ще бъде един сериозен мач, Славия вървят добре, имат си своите апетити за класиране в европейски турнири, надявам се времето и теренът да позволят да се получи добър двубой.

Интересното е, че стражът на Славия Георги Петков е пред сериозно постижение – да стане едва четвъртият футболист в историята на А група, играл на 40-годишна възраст.

„Мачът ще покаже какво е нивото ни спрямо това на Левски. Не трябва да повтаряме грешките си и трябва да сме по-концентрирани в последната фаза на атаката“, пожела си в навечерието на двубоя старши треньорът на „белите“ Александър Тарханов.

От групата на Славия отпадна Диего Фераресо, а в състава на Левски се завръща възстановеният от травма Сашо Александров.

„Ще бъде един сериозен мач, Славия вървят добре, имат си своите апетити за класиране в европейски турнири, надявам се времето и теренът да позволят да се получи добър двубой“, коментира от своя страна наставникът на Левски Стойчо Стоев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS