Отборът на Славия се изправя срещу Черно море в първи двубой от 18-ия кръг на Първа професионална лига.

Мачът ще стартира в 15 часа.

Можете да следите развитието му минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате срещата в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Славия ще посрещне съперника си като осми в класирането с актив от 20 точки, а Черно море е седми с 24 точки към момента.

"Белите" паднаха от Берое в предишния кръг, а Черно море загуби като домакин на Пирин.

Ето и любопитните данни и новини преди двубоя:

- След като взеха само 1 точка от първите си 5 домакинства (с 1:1 срещу ЦСКА в първия кръг), "белите" са в серия от 3 поредни победи на свой терен с обща голова разлика 11-1.

- Топреализаторът на Славия Ивайло Димитров се намира в най-дългата си серия без гол в настоящото първенство – 5 поредни срещи, като преди това се бе разписвал неизменно в 4 последователни двубоя.

- Кениецът Абуд Омар е пред своя 58-и мач за белите в Първа лига, с който ще се изравни с бразилеца Жозе Жуниор в клубната ранглиста на чужденците.

Повече срещи имат трима сърби – Велимир Иванович (101), Будимир Джукич (99) и Павле Попара (98).

- Черно море е в серия от три поредни победи при своите гостувания – 3:0 срещу Локо Пловдив, 2:1 над Витоша и 1:0 над Дунав. Само лидерът Лудогорец е в по-дълга поредица от победи навън – 4 последователни.

- С Георги Иванов-Гонзо начело "моряците" спечелиха 14 точки в първите си 9 мача за първенство, а в 8-те двубоя, в които бяха водени досега от Емануил Луканов – 10.

- Георги Йомов ще е готов за пролетния полусезон, а ръководството на "белите" води преговори с Галин Иванов и Ивайло Димитров.

В групата на Черно море се завръщат Емил Михайлов и Марек Кузма, контузен е Орлин Старокин, тимът е в серия от 7 мача без победа у дома.