Съставът на Левски гостува на Етър във Велико Търново в мач от 12-ия кръг на Първа професионална лига.

Срещата е от 17.30 часа и можете да следите развитието ѝ минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате мача пряко в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Tова ще бъде първият двубой на осветление на стадион "Ивайло" от 18 години насам.

Отборът на Левски е трети във временното класиране с 21 точки, на пет от втория ЦСКА, който е с 26. "Сините" ще се опитат да намалят аванса на "червените" и лидера Лудогорец.

Тимът на Етър пък заема 10-а позиция с 12 точки в актива си към момента.

Белмонт с лека травма, отпадна за Етър

През седмицата стана ясно, че интерес от европейски клубове има към звездата на тима Юне Бадара. Той обаче е на линия за двубоя със "сините". Същото се отнася и за възстановения от травма Венцислав Василев. Под въпрос е Ерик Почански.

За Левски пък добрите новини са свързани със завръщането на Антонио Вутов и Нелуц Рошу.

Талант на Етъ се пребори с бразилска конкуренция

Очакванията са Вутов да заеме титулярно място за сметка на Жерсон Кабрал, който до този момент не впечатлява, а освен това бе изгонен от Делио Роси на тренировка в четвъртък.

Ето и още любопитни факти преди двубоя:

• Етър няма победа над сините от шампионския си сезон 1990/91 г., когато би с 1:0 в София на 8 юни 1991 г. Оттогава последваха 12 загуби от Левски и едва 4 равенства при голова разлика през периода 6-45.

• Етър завърши наравно 4 от последните си 5 шампионатни срещи, има най-много ремита от началото на сезона – 6. Все още няма загуба от столичен тим -1 победа (2:1 над Славия) и 3 равенства.

• Двама от виолетовите бяха част от последния шампионски тим на Левски през сезон 2008/09 г. – Веселин Минев и Георги Сърмов. В сегашния състав на сините има само един – вратарят Божидар Митрев.

• Левски е безапелационен лидер в класирането за най-добър домакин с 16 т. вкъщи и чак 11-и в подреждането за най-силен гост с цели 11 пункта зад Лудогорец и 9 зад ЦСКА.

• Последният централен бранител, вкарал 4 гола от игрови ситуации в рамките на един сезон, колкото има сега Давид Яблонски, е Александър Тунчев през сезон 2014/15 г., но тогавашният защитник на ЦСКА ги вкара в 28 мача, докато чехът – само в 7.

• Божидар Митрев (Левски) води убедително сред вратарите през сезона с 9 сухи мрежи в10 изиграни от него срещи, следват Аргилашки (Верея) и Черниаускас (ЦСКА) с по 5 мача без допуснат гол.