Наставникът на Витоша Бистрица Росен Кирилов призна, че футболистите му не са спазвали тактическа дисциплина, а това е довело до загубата на „тигрите” от Етър с 0:2. Треньорът на бистричани бе доста гневен след играта на своите, която предвещава плейофните битки за оцеляване в Първа лига, като изтъкна, че неспазването на указанията и неумението да се вкарват голове са донесли поражението на неговия тим.

„Имахме пет чисти положения, и както резултатът е 2:0 за Етър, така можеше и ние да спечелим. Казвам го съвсем отговорно. След като видяхме, че имаме 100%-ови положения, излязохме с висока преса, което не трябваше да го прави отборът. Така Етър ни вкара първият гол, на контраатака. Вторият им също бе подобен, грабнаха ни и ни вкараха. Имахме три стопроцентови положения, но неуменията да вкараме ни лиши от добър резултат”, стартира Кирилов.

„Като създадем едно положение, както стана първият им гол, мислим, че ще играем по различен начин. Те чакаха да им отворим пространства. Предните пъти играхме затворено. Миналият мач с Етър, като завършихме 1:1, пак трябваше да победим. Просто не спазвахме тактическа дисциплина”, продължи той.

„Борим се със Септември и Дунав, добри отбори от нашата класа, но ще е тежка битка и борба. Трябва да сме по-дисциплинирани, това което правихме в доста от мачове, и то сполучливо. Нужен е и характер, това е положението”, завърши троснато Росен Кирилов.