Ранният устрем на Дунав, който в първите седмици от сезона водеше в класирането в Първа професионална лига, сега е само блед спомен.

Русенци рухнаха срещу Берое с 0:4 в първия си мач за новата година.

В същото време следващият съперник на русенци Ботев стартира втория дял от първенството с важна победа в Горна Оряховица и е готов за атака на Топ 6.

Срещата между двата тима може да има стойността на финал за челната шестица.

В петък от 17:30 директно в Gong.bg, GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2.

В миналия си мач срещу русенци Ботев Пд стигна до първа победа като гост на Дунав в историята на досегашните им сблъсъци в елита – 2:1 на 24 септември м.г., но мачът се игра в Разград.

Бразилецът Филипе Бризола (Ботев Пд) вкара срещу Дунав единственото си попадение в първенството ни досега, като с него прекъсна серията от 484 минути без допуснат гол на вратаря на русенци Мартин Луков.

В миналия кръг срещу Локо ГО Лъчезар Балтанов изигра първия си мач с жълто-черния екип от 27 май м.г. (2:1 за Ботев в Пловдив срещу Лудогорец), като пропусна целия есенен дял от първенството.

Дунав за последно би Ботев при гостуване в Пловдив на 28 септември 1974 г. – 3:2.

Дунав е отборът в най-лоша моментна форма в лигата, в серия е от три поредни загуби, при които дори не отбеляза гол – 0:1 срещу Черно море, 0:3 срещу ЦСКА и 0:4 срещу Берое, а като гост е в поредица от 4 последователни поражения.

При загуба срещу канарчетата Дунав ще напусне Топ 6 за първи път през настоящия сезон, след като в продължение на два кръга дори бе водач във временното класиране в края на август и началото на септември м.г. (след петия и шестия кръг).