Югозападна България, Благоевград, Пирин – едно от най—изискващите футболни места в страната. „Орлетата“, макар и да лъкатушат през този сезон, натрупаха успокояващ точков актив в началото, за да не се повтори стартът от миналата кампания, когато след първите 11 кръга тимът все още преследваше дебютен успех при завръщането си в елита.

Ние пък ще се срещнем с лидерите на настоящия състав – хора, видели много във футбола, които със своя опит носят баланса в иначе много младия тим. Представяме ви Орлин Старокин, Дани Младенов и Антон Костадинов – и тримата вкусили от славата на най-високо ниво в България, когато бяха част от Левски.

За Младенов и Костадинов именно Пирин бе отборът, който се превърна в трамплин за мечтания трансфер в Левски и двамата са изключително благодарни на тима, който ги изгради като футболисти. Старокин пък дойде през този сезон в търсене на пристан, след като смени пет клуба в от 2014-а насам.

От позицията на повече от десетилетие в професионалния футбол и тримата вече са изминали пътя, към който по-голямата част от младоците в Благоевград са устремени. Трудно е да говорим за проблем, но се усеща огорчение от като че ли не най-добрата комуникация между млади и опитни в отбора.

На стадион „Христо Ботев“ никога не е спокойно, просто македонската кръв кипи и животът е доста по-безкомпромисен в тази част от България. Това усеща и наставникът Стефан Генов, който въпреки че изведе Пирин до 13 точки в първите 11 кръга, не получава и частица доверие от феновете.

И като за финал - в двубоя срещу Славия Антон Костадинов изигра твоя мач №200 в елита на българския футбол – постижение, с което винаги въвлеченият в екшъна сърцат биткаджия на Пирин може и трябва да се гордее.