След Игор Пластун Лудогорец се сдоби с още един централен защитник – оценявания на 1,5 млн. евро централен Хосе Луис Паломино. Аржентинецът е роден на 5 януари 1990 г, висок е 190 см, а през последните 3 сезона защитаваше цветовете на Метц.

„В предишния си отбор играех редовно. Очаквам и тук да играя честно и да разчитат на мен. Ще се постарая да дам най-доброто от себе си и да ми гласуват доверие.”

Дебютът на Паломино е още на 19-годишна възраст с екипа на Сан Лоренсо. През 2010 след серия от силни мачове привлича вниманието на португалския Бенфика, но президентът на клуба отказва офертата от 1 800 000 за неговата продажба. Преди да заиграе в Европа, защитникът облича и екипа на Архентинос Хуниорс през 2013 година. В края на юни той пристигна на лагера на Лудогорец в Австрия и направи първите си тренировки с отбора.

„Много съм доволен. Очаквам да се адаптирам максимално бързо, за да мога да играя за Лудогорец.”

Сега е време за следващата крачка на Паломино. С надежди за изява в европейските турнири и трофеи в България.

Знам, че Лудогорец е постоянен в представянето си в последните години. Тази година пред тима са поставени важни цели , като Шампионска лига и ще дадем всичко от себе си, за да стигнем максимално далеч.

С идването на Паломино селекцията в Лудогорец приключи.