Отборът на Лудогорец се наложи с 2:0 над Макаби Хайфа в четвъртия си контролен мач в Австрия. Точни за успеха на българския шампион бяха новото попълнение Густаво Кампаняро и Андрей Препелица.

Същевременно израелците пропиляха дузпа малко след първия съдийски сигнал.

Успехът е трети за българския шампион от началото на спарингите на австрийска земя. Момчетата на Георги Дерменджиев победиха още Славия Прага (2:1) и Динамо Тбилиси (3:0), и записаха едно реми (1:1) с Динамо Москва.

Впечатление в двубоя между Лудогорец и Макаби направи, че наставникът на разградчани Георги Дермеднжиев извърши само една смяна. В края той извади един от голмайсторите си Андрей Препелица за сметка на Светослав Ковачев.

Разградчани бяха по-активният състав и имаха подчертан контрол през първата част на мача, а през вторите 45 минути Макаби изравни играта и стигна до някои положения, от които обаче не произлезе нищо. 

Лудогорец започна добре срещата, а още в 3-ата минута шампионите получиха право да изпълнят фаул от добра позиция. Клаудиу Кешеру се нае с изпълнението, стреля силно с левия крак, а стражът на Макаби Левита се намеси и извади топката в корнер. От ъгловия удар не произлезе нищо.

Минута по-късно бе отсъдена дузпа за Макаби след съприкосновение на Венцислав Керчев с играч на израелците. Младата надежда на „орлите“ получи жълт картон в тази ситуация, а зад топката от бялата точка застана Вермут. Той стреля в долния десен ъгъл, но Милан Борян се хвърли точно натам и отрази.

В 8-ата минута след центриране в наказателното поле на Макаби, Кешеру отклони с глава. Топката стигна Густаво Кампаняро, който обаче не успя да се разпише от непосредствена близост.

Малко след това Върджил Мисиджан поде чудесна атака отдясно. Топката бе центрирана в наказателното поле, където над всички се извиси Густаво Кампаняро, който с глава отправи удар. Левита не съумя да се намеси добре и така резултатът бе открит в полза на българския шампион – 1:0.

Разградчани увеличиха аванса си в 32-ата минута. Възпитаниците на Георги Дерменджиев проведоха добра атака, Калудио Кешеру, който се намираше пред дъгата на наказателното поле на Макаби центрира към Андрей Препелица, който се разписа с хубав удар за 2:0.

Четири минути по-късно израелците можеха да намалят резултата. Никита Рукавитця излезе на добра позиция, Милан Борян тръгна да го блокира, нападателят стреля, но не съумя да намери очертанията на вратата.

След почивката Лудогорец продължи да е по-активният състав на терена, а в 50-ата минута Кешеру стреля, а Валиенте изби. Минута след това Сисиньо се открои с много хубав пробив отдясно, преодоля бранител, навлезе в наказателното поле, след това стреля, но изкара топката в аут.

В 72-ата минута Макаби организира нелоша атака, Обраняк стреля, но над вратата. 

Следващата проверка на Лудогорец е срещу Динамо Киев. Срещата е в неделя, 3 юли от 19.00 часа и ще бъде предавана в Gong Play и по Diema Sport 2.

Развитието на мача може да следите ТУК!

 

Лудогорец: Милан Борян, Сисиньо, Георги Терзиев, Венцислав Керчев, Витиня, Абел Анисе, Андрей Препелица, Густаво Кампаняро, Върджил Мисиджан, Жуниор Кишада, Клаудиу Кешеру

Макаби Хайфа: Охад Левита, Аид Хабши, Марк Валиенте, Еяд Абу Абаид, Гари Кагелмахер, Сун Менахем, Людовик Обраняк, Гил Вермут, Фирас Муграби, Йонатан Леви, Никита Рукавитця