Отборът на ЦСКА гостува на Нефтохимик в двубой от 16-я кръг на Първа професионална лига в първия си мач след смяната на треньора Едуард Йорданеску.

„Червените” вече са със Стамен Белчев начело и ще излязат срещу водения от бившия си наставник Христо Янев тим на Нефтохимик в опит да се върнат към победите.

Двубоят е днес от 17.30 часа и можете да го следите в GONG.BG. Също така можете да го гледате по телевизия DIEMA SPORT и онлайн на платформата GONG PLAY, както и да го слушате на честотите на Дарик радио.

ЦСКА ще разполага с оптимален състав за срещата в Бургас. „Червените”направиха 1:1 с Верея в предишния кръг, което доведе и до сътресенията на треньорския пост. ЦСКА се смъкна на шеста позиция във временното класиране в шампионата с 25 точки, колкото има и петият Дунав.

Нефтохимик пък загуби при гостуването си на Дунав с 0:3 в последния си мач и е на предпоследното 13-о място вподреждането с едва 12 точки в актива си. Само Монтана има по-малко от бургазлии – 8 точки.

Билетите за срещата са с цени от 5 лв., а не 10 лв., както беше обявено първоначално. Решението e на ръководството на бургазлии.

Те прецениха да намалят наполовина цената като своеобразно извинение към феновете на отбора заради лошия резултат при гостуването на Дунав Русе.

„Трябва да променим начина на мислене, трябва да правим това, което можем на терена, всичко опира до това с каква нагласа ще излезем на терена”, заяви треньорът на Нефтохимик Христо Янев в навечерието на сблъсъка.

Интересен факт е, че Янев водеше ЦСКА при последната среща между двата отбора.