Лудогорец посреща Левски в най-интересния мач от от 14-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата е днес, неделя, 29 октомври, от 18.15 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Миналата седмица наблюдавахме сблъсъка между втория ЦСКА в класирането, сега е ред на дуела между първия Лудогорец и третия Левски. В следващия кръг пък ще видим и мача Лудогорец - ЦСКА, така че в момента сме в сезона на дербитата.

В предходния кръг от шампионата разградчани се наложиха по категоричен начин с 4:0 над Етър Велико Търново, докато „сините“ направиха 2:2 с ЦСКА в дербито на 13-ия кръг.

В класирането тимът от „Георги Аспарухов“ има 25 точки на третото място, докато шампионите са на върха с 33.

Първата среща между двата състава за този сезон се игра на 6 септември в София и не излъчи победил (0:0).

През седмицата и двата състава взеха с успех осминафиналите си битки за Купата на България. За разлика от момчетата на Димитър Димитров-Херо левскарите се класираха за следващия етап в редовното време след минималния успех с 1:0 над Монтана. Разградчани се потрудиха здраво, елиминирайки Берое с дузпи.

През миналия сезон Вандерсон (Лудогорец) бе първи в класацията на най-много асистенции – 19, през настоящия подаде първия си голов пас чак в 13-ия кръг.

В миналия кръг срещу Етър Клаудиу Кешерю вкара третия си хеттрик в българското първенство (другите са срещу Дунав и Локо ГО през миналия сезон), чужденецът с най-много хеттрикове е бившият нападател на Левски Гара Дембеле – 4.

Анисе Абел е пред своя мач №150 в българското първенство, като последните 77 бяха с екипа на Лудогорец. Дебютът на мадагаскареца бе на 10 септември 2011 г. при победата на Черноморец Бс с 4:0 над Видима-Раковски.

Двойката Жорди Гомес-Давид Яблонски изработи 4 от последните 6 гола на сините в първенството и отстъпва единствено на дуета Тиаго Родригес-Фернандо Каранга, изработил 6 от попаденията на ЦСКА до момента.

Левски взе само точка в последните си 6 гостувания на „Лудогорец Арена” с 0:0 на 14 април т.г., когато в стартовите 11 за тима бяха едва двама от сегашния състав – Пиргов и Прохазка.

В последните си 4 мача за първенство Габриел Обертан не се е разписвал, няма и голов пас за Левски, в предишните си 4 двубоя активът му бе 3 асистенции срещу Пирин Бл, Славия и Ботев Пд, последвани от попадение срещу Септември.