Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров не бе в особено добро настроение, въпреки успеха с 3:2 над Пирин в последния мач на "канарчетата" за 2016. Според специалиста годината е била трудна, а самият той призна, че не е сигурен за бъдещето си в отбора.

 

"Важно беше да завършим годината с победа. Радвам се, че съумяхме да го направим, радвам се и че отбелязахме три гола", заяви Киров.

 

"Това, че след изравняването бързо поведохме отново, мисля, че там спечелихме двубоя."

Относно пропуските в отбрана, Киров коментира: "Тези проблеми си ги имаме от доста време, продължаваме да си ги имаме. Работим над тях, но за жалост днес отново допуснахме две попадения."

 

"Проблемите са в играта на защита на целия отбор. Там е нещо, на което трябва да бърнем внимание. Сменихме няколко варианта на защита, но все още не е готов оптималният."

 

"Нормално е, феновете са барометър на представянето на отбора. Когато имаме негативна серия, няма как да са тук."

Относно бъдещето на звездата Жоао Пауло, Киров коментира: "Нямам представа. Не се занимавам с тези неща в клуба. Нямам яснота и аз за себе си. Сериозна дупка (би било неговото напускане б.р.), все пак това е голмайсторът на отбора."

А за четиримата футболисти, които останаха извън състава за последния двубой, специалистът коментира:

 

"Аз обичам да говоря с факти. Фактите не са такива, каквито излязоха. На тези четирима играчи им казах, че няма да разчитам на тях в последния мач. Нека се говори с факти, след представянето на отбора срещу Нефтохимик мисля, че никой не може да има претенции да бъде в групата, камо ли като титуляр. Не виждам нищо странно един треньор да избере група от 18 футболисти."

 

"Аз нямам постоянен ангажимент като старши треньор на клуба. Естествено, аз имам желание да ръководя клуба но това не зависи от мен."

 

"Към момента нямам яснота. На момчетата ще им пожелая приятни празници и ще поставя дата за начало на подготовката."

"Трудна бе 2016 година, но това е 3-4 поредна трудна година. В Ботев винаги е имало кризисни моменти около Нова година и са се оправяли, аз съм оптимист", завърш Киров.